Hoe werkt de plus/minus logica in wacht- en doelstappen?

Soms wil je dat contacten aan de hand van de datum in een eigen veld, een aantal dagen voor of na de datum in kwestie een mail ontvangen of door worden gezet naar een andere stap in de automatisering. Dit kun je instellen aan de hand van de plus/minus optie in wacht- en doelstappen.

Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om, voorafgaand aan de verjaardag van een contact, een couponcode of kortingsbon te sturen. Aan de andere kant kun je het ook inzetten om follow-up e-mails te sturen ná een evenement datum. Het enige wat hierbij nodig is, is een eigen datumveld.

Als het aankomt op de plus/minus logica, is het belangrijk om het volgende te onthouden:

  • ‘Plus’ kun je vertalen naar ‘X aantal dagen vóór de datum die is opgeslagen in jouw eigen datumveld’
  • ‘Minus’ betekent ‘X aantal dagen ná de datum die is opgeslagen in jouw eigen datumveld’
  • Om de plus/minus optie te gebruiken in wachtstappen, dien je bij het maken van de stap te kiezen voor 'Wachten tot aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan'

Als voorbeeld, zie je hieronder hoe je dit bijvoorbeeld voor een webinar automatisering in kunt zetten. Laten we zeggen dat het contact in het veld ‘Webinar’ de datum 11 januari heeft staan. Met betrekking tot het webinar, willen we de volgende mails versturen:

7 dagen voor het webinar

De wachtstap voor de reminder (7 dagen voor het webinar) stel je als volgt in:

plus-minus-voorbeeld-1.png

Wanneer een contact de wachtstap heeft bereikt, zal het hier in de wachtrij blijven staan tot 4 januari, omdat 4 januari ('Huidige datum') plus 7, 11 januari is (de webinar datum).

De dag van het webinar

Voor de reminder op de dag van het webinar, stel je de wachtstap als volgt in:

plus-minus-voorbeeld-2.png

Een dag na het webinar

De dag na het webinar, willen we een follow-up versturen. Voor deze mail, plaats je een wachtstap die je als volgt instelt:

plus-minus-voorbeeld-3.png

Wanneer een contact deze wachtstap bereikt, zal het hier in de wachtrij blijven staan, tot 12 januari, omdat 12 januari (‘Huidige datum’) minus 1, 11 januari is (de webinar datum).

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0