Een koppeling maken met Magento 2

Magento 2 wordt wereldwijd inmiddels door miljoenen klanten gebruikt als e-commerce oplossing. Ook in Nederland is het platform de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Aangezien Magento open source is betekend dit dat er gehele custom webshops op gebouwd kunnen worden. De andere kant van de medaille is dat het doorvoeren van aanpassing vaak erg complex kan zijn.

Om die reden hebben MailBlue en APIcenter de handen ineen geslagen om zo een gebruiksvriendelijke koppeling tussen MailBlue en Magento op te zetten. Aangezien het om een zogeheten Deep Data integratie gaat dien je binnen MailBlue te beschikken over minimaal een Plus account. De koppeling is hier direct bij APIcenter af te nemen. Het is ook mogelijk om dit via MailBlue te doen, dan helpen wij je bij het opzetten van de koppeling. Mocht je hier interesse in hebben kun je via deze pagina een aanvraag indienen.

 

Mogelijkheden

Wanneer je de koppeling van APIcenter aanschaft heb je de keuze uit twee verschillende pakketen, namelijk:

  • Customer synchronisatie (€8,95 per maand)
  • Order synchronisatie (€14,98 per maand)

Waar de Customer sync enkel klantdata doorzet wordt er vanuit de Order sync ook data vanuit de daadwerkelijke bestellingen doorgezet. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

APIcenter kun je beschouwen als een hub vanuit waar een hoop verschillende tools/applicaties aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Om aan de slag te gaan met het leggen van de koppeling klik je in de linkerbalk op ‘Integraties’, en ‘Voeg een nieuwe integratie toe’. Vervolgens krijg je de mogelijkheid te zien om de twee desbetreffende applicaties met elkaar te gaan verbinden, in dit geval gaat het uiteraard om Magento en MailBlue.

 

APIcenter_Apps_verbinden.png

Wanneer je de Magento 2 applicatie in gaat stellen wordt er om de volgende informatie gevraagd:

  • Display Title: Mocht je over meerdere Magento 2 omgevingen beschikken kun je aan de hand van deze naam onderscheid maken tussen de specifieke webshop.
  • Access Token: Zie het kopje ‘Access Token’ voor uitleg.
  • API url: Dit simpelweg het adres van je website, bijvoorbeeld: 'mailblue.nl'

APIcenter_Magento_koppelen.png

Access token

Om verbinding met Magento 2 succesvol te leggen dien je onder andere een zogeheten access token in te voeren. Daarnaast zijn er ook een aantal algemene instellingen welke je binnen Magento 2 dient door te voeren.
Allereerst dien je vanuit de Magento 2 omgeving in de linkerbalk naar ‘System’ navigeren, vanuit waar je onder ‘Integrations’ een nieuwe koppeling op kunt zetten. Je doet dit door op de oranje knop te klikken. Binnen het volgende veld die je alle benodigde velden in te vullen zoals e-mailadres en wachtwoord. Ook is het van belang om, onder het kopje ‘API’, te checken of de instelling ‘Resource Access’ op ‘All’ staat.
Na het opslaan en activeren van de koppeling binnen Magento 2 zal er een Access token worden gegenereerd welke je in kunt voeren binnen APIcenter.

MailBlue

Wanneer je Magento 2 succesvol hebt verbonden kun je verder met de tweede applicatie; MailBlue. Aangezien je in dit geval enkel de API Key en Url van je MailBlue account in dient te vullen is deze een stuk gemakkelijker.

In dit artikel lees je precies waar je de benodigde informatie terugvindt.

APIcenter_MailBlue_koppelen.png

Wanneer beide applicaties juist op zijn gezet kun je selecteren van welk type koppeling je graag gebruik wilt maken. Meer informatie over de verschillen vind je hier.

Na het selecteren van je pakket kun je vanuit de instellingen de koppeling nog naar wens aanpassen. De standaard instellingen welke je naar voren ziet komen zijn gebaseerd op hoe het gros van de gebruikers deze koppeling heeft staan. Mocht het alsnog noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld de mapping van specifieke velden te wijzigen kan dat vanuit hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0