Hoe verwijder ik mijn cookies en cache van mijn browser?

Het komt regelmatig voor dat wanneer je problemen hebt met inloggen, we je vragen om het verwijderen van de cookies en cache van je webbrowser. Als je het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad-of opmaakproblemen. Maar hoe doe je dat precies?

We zullen de stappen van een aantal meest gebruikte webbrowsers toelichten in dit artikel.

Google Chrome

1. Open Chrome op je computer
  2. Klik rechtsboven op 'Meer'
  3. Klik op 'Meer hulpprogramma's > Browsergegevens wissen
  4. Kies bovenaan een periode. Als je alles wilt verwijderen, selecteer je 'Onbeperkt'.
  5. Klik op de selectievakjes naast 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Klik op 'Gegevens wissen'.

Safari

Cookies

1. Open Safari
  2. Ga bovenaan in het menu naar 'Safari' en klik op 'Voorkeuren'
  3. Klik op het tabje 'Privacy' en dan op 'Beheer websitegegevens'.
  4. Selecteer de websites waarvoor je de cookies wilt verwijderen en klik op 'Verwijderen' of kies voor 'Verwijder alles'
  5. Klik op 'Gereed'. De cookies zijn nu verwijderd.

Cache

1. Open Safari
  2. Ga bovenaan in het menu naar 'Safari' en klik op 'Voorkeuren'
  3. Klik op het tabje 'Geavanceerd'
  4. Zet onderaan een vinkje naast 'Toon ontwikkel-menu in menubalk' en sluit het venster
  5. Bovenaan in de menubalk staat nu 'Ontwikkel'. Klik hierop en vervolgens op 'Leeg caches'.
  6. De caches zijn nu verwijderd.

Firefox

Cookies

1. Klik op het hangslotje links in de adresbalk
  2. Klik op 'Clear cookies and site data'
  3. Klik op 'Cookies en websitegegevens wissen...'

Cache

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op 'FireFox' en selecteer 'Voorkeuren'
  2. Selecteer het paneel 'Privacy & Beveiliging'
  3. Klik in de sectie 'Cookies en websitegegevens' op 'Gegevens wissen...'
  4. Verwijder het vinkje voor 'Cookies en websitegegevens'.
  5. Klik, met 'Gebufferde webinhoud' aangevinkt, op de knop 'Wissen'.
  6. Sluit de pagina 'About:preferences'. Wijzigingen die je hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Microsoft Edge

1. Selecteer in Microsoft Edge 'Instellingen en meer' > 'Instellingen'
  2. Selecteer 'Privacy, zoeken en services'
  3. Klik onder 'Browsergegevens wissen' de optie 'Kiezen wat u wilt wissen telkens wanneer u de browser sluit'
  4. Schakel de optie 'Cookies en andere sitegegevens' in

Zodra deze functie is ingeschakeld, worden alle cookies en andere sitegegevens verwijderd telkens wanneer je de Edge-browser sluit. Hiermee word je bij de meeste sites afgemeld.

Mocht je het na het artikel er nog niet uitkomen, raad ik je aan om contact op te nemen met je webbouwer, die kunnen je hier het beste mee helpen.