Hoe kun je een koppeling maken met Zendesk Support?

Deze koppeling is mogelijk voor alle type abonnementen (Lite, Plus en Professional).

Met deze koppeling is het mogelijk om Zendesk Support te koppelen aan jouw MailBlue account. Hierdoor worden contacten (en daarbij behorende ticketinformatie) met MailBlue gesynchroniseerd op het moment dat er een ticket event plaatsvindt.

Deze integratie is een oneway-sync van Zendesk Support naar MailBlue.

Wat houdt de koppeling in?

Na het configureren van de intergratie worden de ticketgegevens en de ticketaanvrager met MailBlue gesynchroniseerd. De synchronisatie vindt plaats wanneer er een nieuw ticket wordt aangemaakt of bijgewerkt.

Je ziet daarnaast twee nieuwe Zendesk Support gerelateerde start triggers. Tot slot kun je ook automatiseringmails personaliseren met alle ticketinformatie.

Wat kun je verwachten van de koppeling?

Wanneer de gegevens van Zendesk worden gesynchroniseerd, wordt er een contactprofiel van de ticketaanvrager in het MailBlue account aangemaakt (mits dit contactprofiel nog niet bestaat in je account natuurlijk).

Het contactprofiel bevat een Zendesk Ticket-object. Dit object zal vanaf dat moment alle tickets voor dit contact weergeven.

Elk ticket in dit object heeft de velden: Status, Ticket-id, Prioriteit, Type en "Bijgewerkt om ..:..". De informatie die in deze velden wordt weergegeven, is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet mogelijk om deze velden in het MailBlue account te bewerken.

Tags

Als contacten vanuit Zendesk Support naar het MailBlue account zijn gesynchroniseerd, verschijnt de volgende tag in het contactprofiel:

Zendesk-support-integratie

Zendesk Support triggers

Met deze koppeling kun je gebruik maken van twee optionele starttriggers in een automatisering. Deze twee starttriggers vind je terug onder "Apps" in het menu met alle mogelijke starttriggers:

•  Zendesk Support Ticket aangemaakt. Ticketaanvragers worden aan de automatisering toegevoegd wanneer er een nieuw Zendesk-ticket wordt aangemaakt
  • Zendesk Ticket bijgewerkt. Ticketaanvragers worden aan de automatisering toegevoegd wanneer een gesynchroniseerd Zendesk-ticket wordt bijgewerkt.

Er zijn enkele beperkingen waarmee je rekening mee dient te houden bij het gebruiken van deze twee starttriggers:

• Je kunt slechts gebruik maken van één starttrigger. Dit is van toepassing als je gebruik maakt van een aangepast object. De ticketinformatie die wordt gesynchroniseerd wordt beschouwd als een aangepast object van Zendesk Support.
  • Je kunt slechts één filter gebruiken bij de start trigger. Dit is alleen van toepassing als je gebruik maakt van een aangepast object. De velden en waarden kunnen gesegmenteerd worden, deze velden zijn afkomstig vanuit het Zendesk-ticket.

Je kunt gebruik maken van de Zendesk-ticket velden bij de actie "Als/anders" in een automatisering. Het is niet mogelijk om veldgegevens van het Zendesk-ticket te gebruiken bij het (gebruik-)maken van:

• Lijstsegmenten
  • Geavanceerd zoeken
  • Voorwaardelijke inhoud
  • Scores voor een contact of deal
  • Doelacties in een automatisering
  • Voorwaardelijke wachtstap in een automatisering
  • Voorwaardelijke splitsing in een automatisering

Personaliseren van e-mails

Nadat de koppeling met Zendesk Support is gemaakt, kun je de velden van het aangepaste Ticket-object gebruiken om een e-mail in een automatisering te personaliseren. Je kunt deze personalisatie tags terug vinden onder het kopje "Personaliseren" .

Deze velden zijn niet beschikbaar voor gebruik in één-op-één e-mails of losse campagnes.

Lijst van Zendesk Support velden (voor in jouw automatiseringscampagne)

• Zendesk Support Ticket: Status
  • Zendesk Support Ticket: Ticket ID
  • Zendesk Support Ticket: Prioriteit
  • Zendesk Support Ticket: Type
  • Zendesk Support Ticket: Laatst bijgewerkt
  • Zendesk Support Ticket: Medewerker
  • Zendesk Support Ticket: Brand ID
  • Zendesk Support Ticket: Aangemaakt op
  • Zendesk Support Ticket: Ticket beschrijving
  • Zendesk Support Ticket: Vervallen op
  • Zendesk Support Ticket: Externe ID
  • Zendesk Support Ticket: Onderwerp
  • Zendesk Support Ticket: Groep ID
  • Zendesk Support Ticket: Organisatie ID
  • Zendesk Support Ticket: Probleem ID
  • Zendesk Support Ticket: Onderwerp
  • Zendesk Support Ticket: Ontvanger
  • Zendesk Support Ticket: Aanvrager
  • Zendesk Support Ticket: Ticket onderwerp
  • Zendesk Support Ticket: Aanvrager ID
  • Zendesk Support Ticket: Ticket formulier ID
  • Zendesk Support Ticket: URL

In dit artikel lees je meer over het personaliseren van e-mails/campagnes.

Koppeling met Zendesk Support

Met deze koppeling worden de object-velden vanuit Zendesk Support aan aangepaste velden in het MailBlue account gekoppeld. Zorg ervoor dat alle aangepaste velden in het MailBlue account hebt aangemaakt voordat je onderstaande stappen uitvoert.

1) Klik in het MailBlue account op "Apps".

2) Typ "Zendesk Support" in de zoekbalk en klik vervolgens op de optie "Zendesk Support".

3) De pagina van Zendesk Support wordt geladen.

4) Klik op de knop "Een account toevoegen".

5) Er opent een nieuw venster:

- Typ of plak het subdomein van het Zendesk Support account in het daarvoor bestemde veld.

- Klik op de knop "Verbinden".

6) Als je bent ingelogd in het Zendesk Support account, word je door de configuratie omgeleid naar een autorisatiepagina. Klik op de knop "Accepteren" om door te gaan.

7) Als je bent uitgelogd in het Zendesk Support account, zal de configuratie vragen om in te loggen en vervolgens de verbinding te autoriseren.

8) In het nieuwe venster wordt "Events bekijken" getoond. Deze stap is alleen voor informatieve doeleinden. Het laat zien dat het MailBlue account de gegevens van een Zendesk ticket ontvangt wanneer er een ticket wordt aangemaakt of bijgewerkt. Klik op de knop "Doorgaan".

9) In het volgende venster wordt de stap "Zendesk Support Object" weergegeven. Deze stap is ook alleen voor informatieve doeleinden. Het laat zien dat er een Zendesk Support Ticket Object wordt gemaakt en alle velden voor dat object worden ingevuld. Klik op de knop "Doorgaan".

10) De laatste stap is "Field Mapping'. Gebruik de vervolglijsten om Zendesk-velden toe te wijzen aan MailBlue-velden. Je kunt zoveel of weinig velden matchen als je zelf wil. Klik wanneer je zo ver bent op de knop "Voltooien".

De pagina Zendesk Support Apps verschijnt en toont het verbonden Zendesk Support account.