[e-mailontwerper] Hoe integreer je een video in een campagne?

Met het videoblok in de e-maildesigner is het makkelijk om een video toe toegen aan je e-mail of campagne. Doormiddel van het drag-and-drop systeem sleep je het blok gemakkelijk in je campagne. 

Het invoegen van een video in een e-mail uit een automatisering werkt hetzelfde als bij campagnes zoals je onderstaand kan lezen. 

Video_toevoegen_2.png

Wanneer je het blok in je campagne gesleept hebt, vul je aan de rechterkant in het menu de URL in van de openbare link. Deze zal vervolgens verschijnen in je campagne. 

Nieuwe_designer_video.png

Het videoblok genereert een screenshot van je video en geeft deze weer in je e-mail met een afspeelknop. Wanneer contacten je e-mail ontvangen, kunnen ze op de afspeelknop klikken en rechtstreeks naar je video gaan. Hieronder zie je een voorbeeld van een video in een campagne. 

video_intergreren_2.png

 

Het is niet mogelijk om een video toe te voegen aan de e-mail die je ook af kunt laten spelen in je e-mail. Dit omdat veel e-mailproviders dit niet ondersteunen en als het ware iets wat 'kapot' is naar je contacten stuurt. De kans is groot dat je bericht als spam wordt gemarkeerd.

Eventueel kan je de video op je website zetten en in de e-mail doorverwijzen naar je website. Op deze manier creëer je alsnog een extra stukje betrokkenheid met je contacten, en kan je door middel van site-tracking zien wie er op je website zijn geweest.

 

Wat als je video niet openbaar staat? 

Let op! Het is alleen mogelijk om een Vimeo of YouTube video te plaatsen wanneer de link naar de video openbaar is. Het is echter wel mogelijk om een GIF'je mee te sturen met je e-mail. In het onderstaande artikel lees je hoe je dit precies doet: Hoe voeg ik een GIF'je toe aan mijn e-mail/campagne?

Het openbaar hebben van de video is vooral van belang bij het toevoegen ervan. Staat de video namelijk verborgen, dan kan het systeem de gegevens als het ware niet ‘ophalen’. Wanneer je de video ‘openbaar’ toevoegt via het drag-and-drop systeem, kan MailBlue de gegevens overnemen. Zet je de video daarna weer op verborgen, dan zou dit geen problemen moeten opleveren. Beheer je dus bijvoorbeeld contacten die betalen voor jouw video(reeks), dan kun je op deze manier toch jouw verborgen video gebruiken in de campagne. 

Tip: Je kan ook een schermafbeelding maken van je video, en deze als foto toevoegen aan je campagne. Je kan achter de foto een URL toevoegen naar je video. 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0