[nieuwe designer] Waarom ziet mijn lettertype in mijn e-mail er zo klein uit op mobiel?

Onze e-mailontwerper optimaliseert met drag-and-drop automatisch e-mails voor mobiel. Dit betekent dat als wanneer je een 14px-lettertype in de ontwerper gebruikt, de lettergrootte in mobiel ook moet worden weergegeven als 14px. Er kunnen echter momenten zijn waarop de lettergrootte op mobiel kleiner lijkt of "uitgezoomd". Wanneer je dit probleem ondervindt, zijn er een aantal dingen die je kunt controleren:

Is het inhoudsblok correct ingesteld voor de mobiele weergave?

Ieder inhoudsblok in je e-mail biedt mogelijkheden voor de mobiele weergave van het blok. Door in het menu de het telefoontje te klikken, kun je aanpassingen doen aan deze mobiele weergave. Op deze manier kun je jouw e-mails voor desktop en mobiel optimaliseren. Als je een afwijkende weergave ervaart op desktop/mobiele versies van e-mails, kun je het best deze instellingen controleren van het betreffende inhoudsblok.

Werd tekst gekopieerd en geplakt?

Wanneer tekst (van een externe bron) wordt gekopieerd en in een campagne wordt geplakt, bestaat de kans dat er een 'verborgen opmaak' van de tekst mee komt. De verborgen opmaak is een stukje codering achter de tekst, die ervoor kan zorgen dat deze anders wordt weergegeven dan de bedoeling is. In MailBlue zie je deze 'verborgen opmaak' niet terug, maar ontvangende e-mailproviders kunnen deze wel opvangen, waardoor jouw mail anders weergegeven kan worden. Dit kan als gevolg hebben dat de tekst van de e-mail kleiner of in een ander lettertype getoond wordt.

Om dit te voorkomen, raden we je aan om direct in de e-mailontwerper te werken รณf om de tekst in MailBlue te plakken zonder opmaak. Je leest hier hoe je dit doet.

Heb je aangepaste code gebruikt om je e-mail te maken?

Als de lettergrootte voor een campagne klein lijkt wanneer deze op mobiel wordt bekeken, kan dit iets te maken hebben met de gebruikte aangepaste code. We raden aan om de gebruikte code te bekijken om te zien of er extra opvulling is - te veel opvulling kan het lettertype op een mobiel apparaat kleiner doen lijken. Daarnaast raden we aan om pixel voor het lettertype te gebruiken in plaats van punten of procenten en een mediaquery te gebruiken om het ontwerp aan te passen aan verschillende schermresoluties.

We raden aan de campagne zoveel mogelijk te testen voordat je de campagne verzendt.