Hoe stuur ik contacten naar mijn website wanneer zij zich uitschrijven voor mijn mailings?

Als een contact in de campagne op de afmeldlink klikt, wordt het contact uitgeschreven voor de desbetreffende lijst. Het contact komt automatisch terecht op een pagina waar zij feedback en de reden waarom zij zich hebben afgemeld kunnen invullen. Deze invulmogelijkheid/dit uitschrijfformulier staat standaard ingesteld binnen je account. Het is ook mogelijk om dit te wijzigen, zodat het contact naar jouw website wordt gestuurd.

Houd er rekening mee dat je dit lijst specifiek kunt instellen. Mocht je bijvoorbeeld een campagne naar meerdere lijsten sturen, dan komen zij op de pagina terecht van de lijst waarop zij zich het eerste hebben ingeschreven. Mocht je alle uitschrijvers naar jouw website willen sturen, dan dien je alle lijsten te bewerken.

Je kunt contacten op de volgende manier naar jouw website sturen/begeleiden:

1. Ga naar 'Lijsten' en klik op het pijltje om het dropdown menu te openen. Kies vervolgens voor 'Geavanceerde instellingen'.

2. Klik op 'Openbare pagina's'.

3. Klik op 'Wijzig' bij uitschrijvingen.

4. Klik vervolgens op 'Redirect naar URL'.

5. Voeg de url van de webpagina toe in het veld en klik op 'Opslaan'.

Je kunt vervolgens op deze (eigen) websitepagina een uitschrijfformulier creëren. Op die manier krijg je de mogelijkheid dit volledig te personaliseren. Iets wat in het standaard, blauwe uitschrijfformulier binnen jouw MailBlue account niet geheel mogelijk is.