(Hoe) kan ik mijn oude data terughalen?

Heb je bijvoorbeeld per ongeluk een campagne verwijderd óf een wijziging in de automatisering aangebracht waardoor een deel van het pad is verdwenen? In sommige gevallen is het mogelijk om deze data terug te halen! In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Automatiseringen wijzigen

Stel je hebt een wijziging in een automatisering aangebracht. Vervolgens is het gehele pad in jouw automatisering (onbedoeld) ook aangepast door deze wijziging. Dan kun je in dit geval de automatisering nog gemakkelijk terugzetten! Klik hiervoor bovenin op het 'klokje' en wijzig het pad/jouw automatisering naar wens. 

Automatisering.gif

Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht in de automatisering, kun je op de voorgaande aanpassingen klikken. Voordat je de automatisering gaat terugzetten, is het mogelijk de oude versie nogmaals te bekijken. 

Campagnes terugzetten/wijzigen

Heb je een (verstuurde) campagne verwijderd uit je account? Dan is het helaas niet mogelijk om dit ongedaan te maken. Voordat je definitief een campagne gaat verwijderen, ontvang je namelijk onderstaande melding:

Schermafbeelding_2022-02-21_om_11.34.19.png

Het is ook niet mogelijk om de inhoud van deze verwijderde campagne terug te halen. Normaal gesproken kun je bij 'Vorige campagnes' (in de ontwerpomgeving van een nieuwe campagne) de inhoud van voorgaande campagnes nogmaals gebruiken. 

Je campagne is ook niet meer zichtbaar bij 'Rapporten'. 

Wél kun je in de ontwerpomgeving van jouw campagne gebruik maken van een soortgelijke functie als het "klokje" bij automatiseringen. Heb jij je tekst (te ver) verwijderd en had je deze nergens anders opgeslagen? Geen zorgen, in dit geval kun je de knop rechtsboven gebruiken om een tap terug te gaan. Op die manier kun je bijvoorbeeld jouw eerder geschreven tekst weer terughalen. 

Klik hiervoor op 'Laatste wijziging is opgeslagen ...', bekijk je wijzigingen door er op te klikken. Je kunt ook kiezen voor het kopje 'Voorvertoning'. Wil je deze wijziging terughalen? Klik dan op 'Gebruik dit'.

Schermafbeelding_2022-03-16_om_11.59.24.png

Schermafbeelding_2022-03-16_om_11.58.21.png

Lijsten

Bij het verwijderen van een lijst, zullen alle contacten (ongeacht de status van het contact) op deze lijst worden verwijderd. Voordat je de lijst definitief gaat verwijderen, ontvang je onderstaande melding:

Schermafbeelding_2022-02-21_om_11.44.51.png

De actie van het verwijderen van een lijst kan helaas niet ongedaan worden gemaakt en daarom is het niet mogelijk om deze data terug te halen.

Wij raden altijd aan om een export te maken van de lijst, voordat je deze definitief gaat verwijderen. Wil je weten hoe je een export maakt? Dat lees je in dit artikel. 

Contacten

Heb je handmatig een contact verwijderd bij 'Contacten'? Dan is dit contact definitief uit je account verwijderd en is het niet mogelijk om de gegevens van het contact terug te halen. 

Bij het verwijderen van een contact, ontvang je namelijk onderstaande melding:

Schermafbeelding_2022-02-21_om_11.47.05.png

Mocht je iets hebben verwijderd uit je account wat niet wordt beschreven in dit artikel, dan kun je altijd contact met ons opnemen via het ticket-formulier. Wij kijken dan graag verder met je mee (naar de mogelijkheden)! 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0