Hoe verstuur ik een aangepaste HTML campagne?

Met MailBlue kun je een losse campagne of e-mail in een automatisering  opstellen met aangepaste HTML.

Dit is een goede optie voor wanneer je meer controle/opties zou wensen bij de opmaak van de campagnes. Het is hierbij benodigd enige kennis van HTML te hebben.

Je kunt een HTML campagne als volgt opstellen:
1. Klik op 'Campagnes' in het linker menu van jouw MailBlue omgeving.
2. Klik op de 'Maak een campagne' knop.
3. Geef jouw campagne een naam in het daarvoor bedoelde tekstveld. Selecteer vervolgens een campagnetype. Heb je dit gedaan, klik dan op 'Volgende'.
4. Klik op de lijst waarnaar jij jouw campagne wilt versturen. Ga vervolgens verder met de knop 'Volgende'.
5. Vervolgens kom je in het tabje 'Ontwerp'. Je kunt hier kiezen voor diverse templates, lay-outs, sjablonen en meer. Kies in dit geval voor 'Starten vanaf nul en ontwerp van een blanco doek'. Schermafbeelding_2022-01-20_om_14.12.55.png
6. Een menu met de tekst 'Een sjabloon-soort kiezen' wordt getoond. Kies in dit menu voor 'Aangepaste HTML' en klik op 'Ga verder'.
7. Een menu met afzendergegevens wordt geopend. Er wordt hierbij gevraagd om de afzender naam en e-mailadres.
- Om de naam en het e-mailadres van de afzender te wijzigen, kun je klikken op het juiste veld en deze bewerken door te typen.
- Typ het onderwerp van de campagne in het daarvoor bedoelde tekstvak.
- Klik op de knop 'Ga verder'
8. Je kunt nu de campagne bewerken met aangepaste HTML codering door aan de linkerkant in de HTML-editor te typen. In het rechter venster wordt een voorbeeld getoond. Klik op de knop 'Volgende' wanneer je klaar bent met het opmaken van de campagne.
9. Hierna wordt de samenvatting van de campagne getoond. Hier krijg je nog eenmaal de mogelijkheid alle informatie over de campagne in te zien en eventueel te bewerken. Je kunt de campagne ook inplannen, om deze op een later moment te verzenden.
10. Is de campagne helemaal naar wens? Dan kan je kiezen voor 'Verzend nu' om de campagne meteen te verzenden. Klik op 'Opslaan en afsluiten' wanneer je de campagne later nog eens wil aanpassen/afmaken.