Hoe kan je gebruik maken van de Google Spreadsheets integratie?

In dit artikel geven wij meer informatie over het gebruik van MailBlue in combinatie met Google Spreadsheets. Je kunt namelijk de contacten van MailBlue doorzetten naar Google Spreadsheets, óf de contacten naar MailBlue importeren.

In dit artikel:

- Over Google Spreadsheets integratie;

- Contacten importeren vanuit Google Spreadsheets;

- De integratie loskoppelen.

Over de Google Spreadsheets integratie

De Google Spreadsheets integratie biedt twee afzonderlijke synchronisatie opties aan. Je kunt namelijk contacten importeren naar MailBlue, maar ook via een automatisering in MailBlue contacten plaatsen op het blad van je Google Spreadsheet.

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van beide mogelijkheden, maar afzonderlijk is ook mogelijk. Beide opties voegen een tag toe aan je contacten: google-sheets-integratie.

Contacten importeren vanuit Google Spreadsheets

Met deze optie worden er nieuwe contacten toegevoegd aan je MailBlue account. Elk contact krijgt dan een tag toegevoegd aan zijn/haar profiel. Let op! De contacten worden niet aan een lijst toegevoegd.

Hoe werkt de synchronisatie?

Elke 30 minuten wordt de synchronisatie uitgevoerd. Bij het configureren kun je één van de volgende opties kiezen:

- Contacten importeren en in de toekomst nieuwe contacten importeren.

- Contacten importeren en in de toekomst géén nieuwe contacten importeren.

Als je contacten zijn gesynchroniseerd worden ze niet automatisch geüpdatet. Je kunt gebruik maken van de knop "herstarten" om updates over je contacten te synchroniseren. Deze knop is beschikbaar op de Google Spreadsheets-app-pagina (na het moment dat de integratie is gekoppeld).

Als je de knop hebt aangeklikt, wordt er elk halfuur naar nieuwe updates gescand. De nieuwe updates worden dan direct doorgevoerd.

Veldtoewijzing

De integratie importeert geen nieuwe aangepaste velden. Voordat je deze integratie maakt is het van belang dat je eerst alle aangepaste velden hebt aangemaakt in jouw MailBlue account. Je kunt dan de aangepaste velden koppelen aan de velden in jouw Google Spreadsheet.

Het is niet mogelijk om deal- of accountvelden te importeren.

Nog geen integratie gemaakt met Google Spreadsheets? In dit artikel wordt het stapsgewijs toegelicht. Er wordt ook informatie gegeven over hoe je vanuit een automatisering een rij kunt toevoegen aan je Google Spreadsheet.

De integratie loskoppelen

Er zijn een paar opties om de integratie met Google Spreadsheet te verbreken. Zodra de integratie is verbroken, wordt de informatie niet meer gesynchroniseerd. Eerdere gesynchroniseerde informatie zal zichtbaar blijven in je MailBlue account en/of Google Spreadsheet.

Stoppen met het importeren van contacten naar MailBlue

Wanneer je de Google Spreadsheet loskoppelt, is het Google-account nog steeds gekoppeld aan het MailBlue account. Zodra het blad is losgekoppeld, worden alle importsynchronisaties stopgezet.

1. Klik op "apps" in het linkermenu.

2. Klik op "verbonden apps".

3. Klik op de optie Google Spreadsheet om deze te openen.

4. Klik op het tabblad "importeren".

5. Klik op het onderste streepje voor de import die je wilt stopzetten.

6. Klik op de optie "import verwijderen".

Stopzetten van het toevoegen van contacten op de Google Spreadsheet

Je kunt voorkomen dat contacten worden gesynchroniseerd met je Google Spreadsheet. Je kunt hiervoor de actie "toevoegen aan een Google spreadsheet" uit de automatisering verwijderen.

Houd hierbij rekening mee dat het Google account nog steeds is gekoppeld aan MailBlue.

Loskoppelen van MailBlue en Google

Je kunt het Google account loskoppelen van MailBlue zodat er geen synchronisaties meer plaats vinden.

1. Klik op "apps" in het linkermenu.

2. Klik op "verbonden apps".

3. Klik op de app "Google spreadsheet".

4. Klik op de knop "verbinding verbreken" in het nieuwe venster.

Je Google account wordt nu losgekoppeld van MailBlue. Je ontvangt een bevestiging op de Google Spreadsheets-app-pagina.