[oude designer] Hoe plaats je elementen naast elkaar in de mailontwerper?

De mailontwerper wordt gebruikt om je campagnes en automatiseringsmails vorm te geven, alvorens deze aan je contacten te verzenden.

In de mailontwerper kun je gebruik maken van het Drag&Drop systeem, om de verschillende elementen aan je e-mail toe te voegen. Dit Drag&Drop systeem is te vinden aan de rechterkant in de mailontwerper onder de kop 'Invoegen'. De elementen kunnen aan je mail worden toegevoegd door deze aan te klikken, vast te houden en vervolgens te slepen naar de gewenste plaats.

Met behulp van het Drag&Drop systeem kunnen elementen zowel onder, als naast elkaar geplaatst worden. Om te bepalen waar het blok geplaatst wordt, gebruik je de groene lijnen die verschijnen wanneer je het element de campagne/automatiseringsmail in sleept. Deze lijntjes geven tevens de tekst 'Hier toevoegen' weer. Zodra het element wordt losgelaten, wordt het element toegevoegd op de plaatst waar eerder de groene lijn te zien was.

Ieder element is individueel te bewerken vanuit de kop 'Opties'. De mogelijkheden die getoond worden in 'Opties', zijn afhankelijk van het element dat geselecteerd is voor bewerking. Zo kun je bij een 'Afbeelding'-element kiezen om een hyperlink toe te voegen, en bij 'Tekstblok'-element de regelhoogte aanpassen.

Enkele standaard bewerkingen die voor ieder element uitgevoerd kunnen worden zijn: randen, achtergrondkleuren en marges.