Hoe gebruik je aangepaste codes op je MailBlue landingspagina?

De functionaliteit 'Pages' (waarmee landingspagina's kunnen worden gemaakt) is beschikbaar bij een Plus en Professional abonnement.

In dit artikel lees je meer over de twee manieren om aangepaste codes toe te voegen aan je landingspagina.

Een aangepaste code toevoegen aan de instellingen van je landingspagina

Je kunt analytische traceercodes integreren op jouw landingspagina vanuit de pagina instellingen.

Wees er wel van bewust dat een aangepaste code op een landingspagina enkel wordt weergegeven wanneer deze pagina live staat. Deze wordt niet getoond in de paginabouwer.

Om een aangepaste code toe te voegen aan de instellingen van je landingspagina, volg je de onderstaande stappen.

1. Ga naar 'Pages' in je MailBlue account en open het dropdown menu van de landingspagina waaraan je je aangepaste code wilt toevoegen. Klik vervolgens op 'Bekijk pagina-instellingen' in het menu.
  2. In het onderdeel 'aangepaste code' zijn twee velden: <head> en <body>. De aangepaste code kun je toevoegen in een van beide velden.

Als je Google Analytics code toe wilt voegen aan je pagina, voeg deze dan toen aan de header (<head>)

Raadpleeg het artikel 'Hoe voeg ik Google Analytics toe aan mijn MailBlue landingspagina?' voor meer informatie over dit onderwerp.

3. Klik op 'Afsluiten' wanneer je klaar bent.

Een aangepaste code gebruiken in een 'Insluiten' blok

Als je een MailBlue formulier, een Google Map of een Calendly widget wilt toevoegen aan je landingspagina, kun je dit doen door het blok 'Insluiten' te kiezen bij het vormgeven van je pagina.

Om dit 'Insluiten' blok toe te voegen aan je landingspagina, sleep je het blok vanuit het rechter menu in je pagina. Daarna plak je de aangepaste code in de 'code editor' tussen de twee paragraaf tags (<p>).

Lees ook het artikel 'Hoe voeg ik een MailBlue formulier toe aan mijn landingspagina?' voor meer informatie over het toevoegen van formulieren aan een landingspagina.