Welke soorten formulieren zijn er?

Een formulier is de juiste manier om online, via (dubbele) opt-in nieuwe contacten te verzamelen. Binnen MailBlue kun je jouw formulier op vier verschillende manieren vormgeven, namelijk als inline-formulier, zwevende balk, zwevend blok en modaal.

In dit artikel leggen we je het verschil uit tussen de diverse soorten formulieren die je kunt gebruiken. Let op! De keuze voor het formulier is afhankelijk van het type abonnement (Lite, Plus of Professional) dat je beheert.

- Inline formulier

- Zwevende balk

- Zwevende box

- Modaal formulier

Op het moment dat er een formulier wordt aangemaakt, verschijnt allereerst onderstaand scherm:

Via dit scherm krijg je de mogelijkheid te kiezen uit diverse soorten formulieren. Daarbij kun je direct een formulier-actie toevoegen. Deze actie kun je echter later ook nog wijzigen.

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, heb je de keuze uit vier formulieren. Deze formulieren nemen we hieronder kort met je door.

Inline formulier

Dit type formulier is beschikbaar voor alle soorten abonnementen (Lite, Plus en Professional).

Dit stijlformulier wordt ingesloten op een gewenste pagina door de formuliercode van dit type toe te voegen aan jouw website. Het is bij dit formulier mogelijk extra velden toe te voegen, om op die manier  meer informatie over jouw abonnees te verzamelen. Dit kan via het drag & drop menu, maar ook via CSS en HTML-codering

Dit formulier-type biedt vijf verschillende integratie-opties; eenvoudig insluiten, volledig insluiten, insluiten via een link, WordPress plugin en Facebook.

Zwevende balk

De zwevende balk is beschikbaar vanaf een Plus abonnement (dus voor Plus en Professional versies).

Dit formulier-type is een horizontale balk die bovenaan of onderaan je webpagina komt of eigenlijk 'zweeft'. Dit formulier kan namen, telefoonnummers en e-mailadressen van bezoekers verzamelen.

De integratie-opties van de zwevende balk zijn enkel de eenvoudige insluitcode en de WordPress plugin.

Plaats je dit type formulier op je webpagina, dan ziet dit er bijvoorbeeld op deze manier uit:

Zwevende box

De zwevende box is beschikbaar vanaf een Plus abonnement (dus voor Plus en Professional versies).

Kies je voor de zwevende box, dan creëer je een formulier die links of rechtsonder op de webpagina zweeft. Via dit formulier kun je namen, telefoonnummers en e-mailadressen van bezoekers/leads verzamelen.

De integratie-opties omvatten alleen de eenvoudige insluitcode en de WordPress plugin.

Modaal formulier

Dit type formulier is beschikbaar voor Plus en Professional abonnementen. Met een Lite abonnement is het niet mogelijk dit type te selecteren en/of gebruiken.

Met deze optie creëer je een pop-up versie van jouw opt-in mogelijkheid. Dit formulier verschijnt boven aan de inhoud van jouw website. Met dit type formulier kun je namen, telefoonnummers en e-mailadressen verzamelen.

Dit formulier kan, evenals de twee voorgaande formuliersoorten, via eenvoudige insluitcode en WordPress plugin geïntegreerd worden.