Een koppeling maken met Magento

Magento is een open source e-commerce oplossing dat wordt gebruikt door miljoenen klanten. Met een Lite abonnement kan je Magento via Zapier koppelen. Vanaf een Plus abonnement kan je een directe koppeling maken.

In dit artikel:

- Koppeling via Zapier
- Koppeling met de ActiveCampaign plug-in

Koppeling via Zapier

Met een Lite abonnement kan je Magento aan MailBlue koppelen via Zapier. Je kunt Zapier gebruiken om een zogenoemde 'zap' aan te maken waarbij je een keuze hebt uit verschillende acties en triggers. Zo kun je Zapier bijvoorbeeld gebruiken om een 'zap' aan te maken die een contact aanmaakt en/of update in MailBlue wanneer er een nieuwe order wordt aangemaakt in Magento. Ook kun je bijvoorbeeld een 'zap' maken die Magento triggert om te factureren, zodra een deal aangemaakt is of ge-update wordt in MailBlue.

Om deze integratie in te kunnen regelen, heb je het volgende nodig:
- Een betaald Zapier account
- Een Magento account
- Een ActiveCampaign account

1. Klik hier om de verschillende 'zap' opties in te zien tussen Magento en ActiveCampaign

2. Kies binnen Zapier voor 'Make a Zap!'

3. Kies je 'zap' trigger en actie door deze aan te klikken en klik vervolgens op 'Save + Continue'

4. Vervolgens krijg je een pop-up scherm te zien waarbinnen je de account details van Magento in dient te geven. Daarna klik je op 'Yes, Continue'

5. Nu dien je de stappen te volgen in Zapier om je ActiveCampaign actie toe te voegen. Vervolgens wordt er om de API gegevens van ActiveCampaign gevraagd. Volg de stappen binnen Zapier om de actie in te laten stellen:

6. Als laatste stap geef je je 'zap' een naam en zet je deze aan:

Tip: Zapier heeft een uitgebreid (Engelstalig) helpartikel online staan met alle triggers en acties die te leggen zijn tussen Magento en ActiveCampaign. Meer informatie over hoe de koppelingen te leggen zijn via Zapier en de veelvoorkomende foutmeldingen kun je er in terugvinden: klik hier om naar het artikel te gaan.

Koppeling met de ActiveCampaign plug-in

Beheer je een Plus of Professional abonnement bij MailBlue? Dan is het mogelijk om een directe koppeling met Magento te maken. In de Magento Marketplace heb je namelijk de ActiveCampaign plug-in beschikbaar om deze directe koppeling te leggen.

Let op! Dit is een eenrichtingssynchronisatie van Magento naar MailBlue/ActiveCampaign. In dit artikel geven wij alleen informatie hoe je Magento met MailBlue verbind vanuit de MailBlue kant. Download de handleiding van Magento om de instructie vanuit de Magento kant te bekijken. Voor technische support over Magento kan je terecht bij support@wagento.com

Hoe werkt de koppeling?

De gegevens in Magento worden telkens gesynchroniseerd naar MailBlue. Dit gebeurt wanneer een contact zich registreert of zijn/haar profiel bijwerkt in Magento. Deze integratie zal in MailBlue de volgende acties uitvoeren:

- Contacten aanmaken en bijwerken in MailBlue.
- Klanten aanmaken en bewerken in MailBlue.
- Orders aanmaken en bijwerken in MailBlue.
- Verlaten winkelwagen gegevens synchroniseren naar MailBlue.

Door deze directe koppeling worden de gegevens op de volgende manieren gesynchroniseerd:

- Real-time: wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt in Magento.
- Perodiek: alle gegevens die niet zijn gesynchroniseerd met de real-time methode worden nu doorgezet. Deze synchronisatie wordt elke 5 minuten uitgevoerd of middels het ingestelde schema. Wanneer je de periodieke synchronisatie instelt, wordt dit als ‘cron job’ in het Magento admin confirmatie paneel uitgevoerd.
- Historisch: dit is een handmatige synchronisatie. Je kunt de historische synchronisatie uitvoeren door in je MailBlue account naar Instellingen > Integraties te gaan. Vervolgens kan je klikken op ‘beheren’ en op ‘historische gegevens synchroniseren’.

Welke MailBlue functies zijn er voor Magento?

Meer functies met de MailBlue-Magento integratie zijn:

1. Jouw Magento webshop verbinden met MailBlue om automatisering triggers in te stellen voor:
- Verlaten winkelwagens om verloren inkomsten te alsnog binnen te halen.
- Een aankoop doet om klanten te bedanken voor hun klandizie en omzetkansen uit te breiden.

2. Het opzetten van verlaten winkelwagen blokken in de campagne builder om klanten te targetten die hun aankoop nog niet hebben gedaan!

3. Verbind meerdere winkels onder één MailBlue account voor jouw gemak.

Hoe maak je de directe koppeling met Magento?

In je MailBlue account:

1. Klik op 'Instelingen'.

2. Klik op de optie 'Integraties' in het menu van de instellingen.

3. Klik op de knop 'een integratie toevoegen'.

4. Er verschijnt een nieuw venster waar je de mogelijkheid hebt om 'Magento' aan te klikken.

5. Je wordt doorgezet naar de Magento Marketplace om de ActiveCampaign plug-in te installeren.

6. Nadat de plug-in is geïnstalleerd, dien je deze nog even te configureren. Je kan hiervoor naar de configuratiepagina in Magento. Eenmaal daar:
- Log in op het dashboard.
- Ga naar Menu > Winkels > Instellingen > Configuratie > ActiveCampaign > Configuratie.

7. Ga terug naar je MailBlue account en haal je API-url en API-sleutel op. In dit artikel staat meer informatie over hoe je de API gegevens terug kunt vinden in je MailBlue account.

8. Kopieer en plak de API gegevens in de Magento plug-in.

9. Sla de wijzigingen op in Magento.

De MailBlue (ActiveCampaign) Magento plug-in is nu geïnstalleerd. Je ziet de gekoppelde Magento integratie op de pagina Instellingen > Integratie in jouw MailBlue account.