Wat is het verkoopprestatierapport?

In dit artikel behandelen we een uitgebreidere optie binnen je rapportages in de vorm van het verkoopprestatierapport. Deze rapportage biedt je een leaderboardoverzicht van de prestaties van je verkoopteam. De informatie wordt weergegeven in statistieken op het hoogste niveau en visuele staafdiagrammen. Bij  je dit rapport gebruikt, krijg je een snelle blik op de huidige gezondheid van je verkoopteam en krijg je historische informatie.

Met dit rapport kun je:

• Verkoopprestatiestatistieken bekijken, waaronder de totale dealwaarde, het totale aantal deals en de gemiddelde dealwaarde. Ook heb je toegang tot visuele staafdiagrammen die de dealwaarde per fase en het aantal deals voor elke verkoopvertegenwoordiger in je team weergeven. Vanuit een extra tabel heb je inzichtelijk bij welke eigenaar de deal in de geselecteerde pijplijn hoort, met daarbij ook de dealwaarde.
  • Informatie op dealstatus (open, gewonnen of verloren), valuta of pijplijn bekijken.
  • Elke statistiek, grafiek en tabel afzonderlijk exporteren naar een CSV-, TXT-, Excel- (2007 of later), JSON-, HTML- of Markdown-bestand.

Accountgebruikers die zijn toegewezen aan de Admin-groep en/of die toestemming hebben om dealsrapporten te bekijken, hebben toegang tot dit rapport. Klik hier voor meer informatie over gebruikersrechten.

Het verkoopprestatierapport is beschikbaar bij een plus en professional abonnement.

In dit artikel:

Toegang tot het verkoopprestatierapport

1. Klik op "Rapporten" in het menu aan de linkerkant.

2. Klik op "Dealrapporten".

3. Klik vervolgens op de optie "Verkoopprestaties".

Het rapport Verkoopprestaties laadt en toont de hoogste metrische gegevens over de prestaties van uw team.

Klik op de vervolgkeuzelijsten bovenaan het rapport om gegevens te filteren op:

• Dealstatus (open, gewonnen of verloren)
  • Valuta
  • Pijplijn

Statistieken dashboard

Het statistiekendashboard geeft drie sets metrieken weer. De cijfers die hier worden weergegeven, zijn afhankelijk van de filter(s) die je bovenaan het rapport gebruikt om de gegevens te bekijken. De drie weergegeven statistieken zijn:

• Totale dealwaarde
    Dealwaarde geeft de totale waarde voor deals weer.
  • Aantal deals
    Totaal aantal deals waaruit die totale waarde bestaat.
  • Gemiddelde dealwaarde
    Gemiddelde waarde voor elke deal.

Grafiek totale dealwaarde (per fase)

De grafiek Totale dealwaarde (per fase) geeft een overzicht van elke dealeigenaar in de geselecteerde pijplijn en hun totale dealwaarde per fase. Je kan met je muis over de balken in de grafiek bewegen om een overzicht te zien van het aantal deals in een bepaalde fase, de naam en de waarde voor alle deals in die fase.

Deals in pijplijn tabel

De tabel deals in pijplijn bevat alle deals in de geselecteerde pijplijn, samen met de eigenaar van de deal, het stadium, de datum waarop de deal is gemaakt, de valuta en de waarde van de deal.

Als je op de kolomkoppen in de tabel klikt, kan je gegevens in oplopende of aflopende volgorde sorteren.

Gegevens exporteren uit het verkoopprestatierapport

Rechtsboven elke statistiek, grafiek en tabel in het rapport staat een pictogram met drie stippen. Wanneer je op dit pictogram klikt, verschijnt de optie "Gegevens downloaden". Klik op deze optie om een CSV-bestand van de grafiekgegevens te downloaden.

Houd er rekening mee dat er geen optie is om alle gegevens in het rapport in één keer te downloaden.