Hoe gebruik ik campagne variabelen in MailBlue?

Met de Campagne Variabelen kun je korte, herbruikbare stukjes inhoud maken, die je met een personalisatietag in je campagnes en automatisering's e-mails kunt invoegen. Dit is ideaal als je dezelfde inhoud vaak gebruikt in jouw communicatie, zoals handtekeningen, en je deze niet elke keer opnieuw wilt typen. Zodra de variabele in jouw campagne is ingevoegd, kun je de inhoud bewerken op de pagina "Variabelen beheren" bij campagnes. Zo kan je alle berichten met de variabele in één keer bijwerken, zonder dat je iedere campagne hoeft te bewerken. Er is geen limiet aan het aantal variabelen dat je in jouw account kunt maken.

Variabelen kunnen niet worden gebruikt in:

• één-op-één e-mails, verzonden vanuit deelrecord, contact profielpagina's of contacten overzichtpagina's
  • Bevestiging e-mails voor opt-in
  • Onderwerpregels van e-mails

Zo maak je een variabele:

1. Klik in het menu van campagnes op "Variabelen beheren".

2. Typ de naam in het veld "Personalisatie naam"

De naam die je aan jouw variabele toewijst, is alleen intern en hoeft alleen iets te zijn dat je herkent. Als je bijvoorbeeld een variabele voor een handtekening wilt maken, kun je deze "Handtekening" noemen.

3. Typ de tag voor de pesonalisatienaam in het veld "Personalisatie tag".

4. Klik op de lijst(en) waaraan deze variabele wordt gekoppeld.

In deze stap beperk je de variabele tot een specifieke lijst. Hierdoor zullen alleen de contacten die op de lijst staan de variabele te zien krijgen. Je kunt meer dan één lijst selecteren door de SHIFT-toets ingedrukt te houden.

5. Kies een "Type".

Hier kan je kiezen tussen HTML of tekst. HTML betekent dat je deze variabele alleen kan gebruiken in jouw HTML e-mails. Tekst betekent dat je deze variabele alleen kunt gebruiken in jouw e-mails in gewone tekst.

6. Voeg content toe aan je variabele in het vak.

In dit gedeelte kun je teks toevoegen en opmaken, afbeeldingen toevoegen, voorwaardelijke content toevoegen (alleen bij een Plus- en Professional abonnement), en personaliseren met personalisatietags. als je liever jouw eigen HTML toevoegt bij het maken van een variabele, kun je dit doen door op het tabblad "Code bewerker" te klikken.

7. Klik op de knop "Toevoegen"

Om je variabele aan jouw campagne toe te voegen, typ je de personalisatietag (zie stap 3) die bij de variabale hoort.

Let op

Als je de variabele in een geautomatiseerde e-mail invoegt, zal de inhoud voor die variabele voor alle contactpersonen worden weergegeven. Het maakt niet uit of ze in de lijst staan die voor de variabele is geselecteerd.