Image Editor

De Image Editor kan gebruikt worden om afbeeldingen, die je aan campagnes en automatiseringsmails hebt toegevoegd, bij te snijden en te bewerken.

In dit artikel lees je:

Hoe krijg ik toegang tot de Image Editor?
Opties voor het bewerken van afbeeldingen

Hoe krijg ik toegang tot de Image Editor?

De Image Editor is te gebruiken vanuit de Content Manager-bibliotheek of vanuit de ontwerpomgeving van je campagne.

Open en gebruik de Image Editor vanuit de Content Manager-bibliotheek

Om de Image Editor te openen vanuit de Content Manager-bibliotheek:

1) Klik op "Campagnes".

2) Klik op het tabblad "Inhoudsbeheer".

3) Open een afbeelding en klik op de bewerkingsopties die verschijnen.

Open en gebruik de Image Editor vanuit de ontwerpomgeving van je campagne

Om de Image Editor te openen vanuit de ontwerpomgeving van je campagne:

1) Klik en sleep vanuit de ontwerpomgeving voor je campagne of automatiseringsmail een afbeeldingsblok naar je e-mail.

2) Er verschijnt een werkbalk. Klik hierna op het pictogram "Nieuwe afbeelding" om de Content Manager te openen vanuit de ontwerpomgeving van je campagne.

3) Wanneer je in de bibliotheek van de Content Manager bent, beweeg dan je computermuis over de gewenste afbeelding totdat een andere werkbalk verschijnt.

4) Klik op het potloodpictogram om de afbeelding te bewerken.

5) De Image Editor wordt geladen en je kunt beginnen met het aanpassen van de afbeelding. Wijzig je een afbeelding binnen je campagne of automatiseringsmail, dan heeft dit geen invloed op de originele afbeelding die is opgeslagen in de Content Manager.

6) Selecteer de afbeelding die je in jouw campagne wilt plaatsen.

Opties voor het bewerken van afbeeldingen

De Image Editor biedt verschillende opties die je kunt gebruiken om een afbeelding aan te passen:

Bijsnijden (Crop)

Met deze optie is het mogelijk het formaat van een afbeelding aan te passen door de buitenranden bij te snijden of een groter deel te verwijderen. Hierdoor verandert de aspect ratio (verhouding) van de afbeelding. Klik op "Bijsnijden" om een afbeelding bij te snijden. Selecteer met je muis het gebied dat je wilt behouden. Dit kun je doen door de hoeken en zijkanten te verslepen. Wanneer je klaar bent, klik je op "Toepassen". Alle gedeeltes die niet in de selectie zijn opgenomen, worden verwijderd.

Transformeren (Transform)

Met deze tool kun je een afbeelding horizontaal of verticaal spiegelen. Wil je een afbeelding spiegelen? Klik dan op "Transformeren". Wanneer je een afbeelding horizontaal wilt spiegelen, klik dan op "X omdraaien". Als je de afbeelding verticaal wilt spiegelen, klik dan op "Y omdraaien". Je kunt ook de schuifbalk gebruiken om de beeldrotatie met de klok mee of tegen de klok in aan te passen.

Tekst (Text)

Met deze optie kun je tekst rechtstreeks op de afbeelding plaatsen. Je kunt de tekst bewerken door het dikgedrukt, cursief of onderstreept te maken. De tekst kan links, rechts of in het middan van het tekstblok uitgelijnd worden. Klik op "Kleur" om verschillende kleuropties te kiezen en gebruik de schuifregelaar om de grootte van de tekst aan te passen. Als je de tekst aan de afbeelding wilt toevoegen, kun je klikken op "Tekst". Klik op de stijlopties die je wilt gebruiken en klik op het gebied waar je de tekst wilt toevoegen. Voeg de tekst toe aan het tekstveld. Weet hierbij dat je de hoeken en zijkanten kunt gebruiken om het tekstblok te vergroten, verkleinen of om te draaien. Je kunt de plaatsing van het tekstblok ook aanpassen door het tekstblok te verslepen.

Lijnen (Line)

Met deze optie kun je direct op de afbeelding tekenen met verschillende kleuren en lijnbreedtes. Je kunt kiezen om met de vrije hand of d.m.v. strakke lijnen te tekenen. Ook kun je beide opties in combinatie met elkaar gebruiken. Om op een afbeelding te tekenen, klik je op "Tekenen" en selecteer je vervolgens "Vrije hand" of "Lijn", kies tenslotte de kleur en lijnbreedte.

Vorm (Shape)

Met deze tool kun je een vorm over jouw afbeelding plaatsen. Je kunt kiezen uit rechthoekige, cirkelvormige en driehoekige vormen. Met "Vullen" kun je een kleur selecteren, waarmee vervolgens jou gemaakte vorm gevuld wordt. Met "Rand" kun je een kleur selecteren voor de omtrek van het object. Je kunt ook de schuifregelaar gebruiken om de breedte van de rand te bepalen.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Als je op de optie "Ongedaan maken" klikt, wordt de laatste wijziging die je in de afbeelding hebt aangebracht ongedaan gemaakt. Je kunt op "Opnieuw" klikken om de wijziging op je afbeelding die met de knop "Ongedaan maken" is verwijderd, opnieuw toe te passen.

Bewerkingen resetten

Wanneer je op de optie "Bewerkingen opnieuw instellen" klikt, wordt de afbeelding hersteld naar de oorspronkelijke versie.