Content Manager overzicht

De Content Manager is sinds kort beschikbaar voor alle accounts.

De Content Manager is ontworpen om het beheren van afbeeldingen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Ook zorgt het er voor dat alle gebruikers kunnen samenwerken en gedeelde afbeeldingen kunnen gebruiken vanaf één plek.

In dit artikel:
Wat is de Content Manager?
Waar vind je de Content Manager?
Content Manager mogelijkheden
Meer over de Content Manager
Admin to-do: voeg afbeeldingen toe in de Content Manager
Hoe bewerk je afbeeldingen in de Content Manager
Extra afbeelding opties

Wat is de Content Manager?

De Content Manager is een centrale hub waarmee je jouw afbeeldingen kunt opslaan, organiseren en delen met alle gebruikers binnen je MailBlue account. Je kunt de Content Manager gebruiken om te uploaden, organiseren, zoeken en om afbeeldingen uit gedeelde formulieren en campagnes te delen.

Waar vind je de Content Manager?

In dit onderdeel beschrijven we waar je de Content Manager terug kunt vinden binnen jouw MailBlue account:
1) Navigeer naar het navigatiemenu links in je scherm en klik op ''Campagnes''.

2) In het submenu klik je hierna op ''Content Manager''

Content Manager mogelijkheden

Hieronder vind je alle beschikbare Content Manager mogelijkheden.

Centrale locatie

De Content Manager heeft zijn eigen plaats binnen de campagne sectie van je account. Dit zorgt ervoor dat gebruikers al hun beeldmateriaal vanaf één enkele plek kunnen beheren.

Bulk acties

Via bulk acties kun je als gebruiker meerdere afbeeldingen selecteren om met één klik verschillende acties uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld vier afbeeldingen selecteren en deze vervolgens allemaal naar een map slepen, verwijderen of exporteren.
Bulk acties kunnen alleen worden uitgevoerd vanuit de gecentraliseerde Content Manager.

Bulk upload

Met bulk upload kun je meerdere afbeeldingen in één keer toevoegen aan de Content Manager. Deze functie is zowel in de gecentraliseerde Content Manager als in de ontwerp omgeving van je campagne beschikbaar.

Map structuur

Met een map structuur kun je gepersonaliseerde mappen toevoegen waarmee je jouw afbeeldingen kunt organiseren. Gebruikers hebben toegang tot deze mappen vanuit de centrale Content Manager of via de ontwerp omgeving van de campagnes. Verwijder je een map, dan verdwijnt de map, maar blijven de afbeeldingen die in de map stonden bestaan.

Keyword tagging (trefwoord taggen)

Met keywords/trefwoorden kunnen gebruikers afbeeldingen taggen met gedenkwaardige zoektermen, zoals 'hond' of 'strand'. Zodra een afbeelding is getagd, kunnen gebruikers zoeken op deze trefwoorden om de afbeelding te kunnen vinden óf om bulk acties uit te voeren bij alle afbeeldingen die overeenkomen met het trefwoord.

De zoekfunctie

Gebruikers kunnen de zoekfunctie benutten om afbeeldingen te zoeken die overeenkomen met een titel of trefwoord dat hieraan gekoppeld is.

Sorteerfunctie

De sorteerfunctie geeft je de mogelijkheid jouw afbeeldingen van nieuw naar oud, oud naar nieuw, groot naar klein, klein naar groot of in alfabetische volgorde van A tot Z te sorteren. Dit kan gebruikt worden in tegelweergave of in lijstweergave. Houd er rekening mee dat deze functie niet beschikbaar is vanuit de campagnebouwer. Dit kan alleen vanuit de Content Manager zelf.

Tegel- / lijstweergave

Gebruikers kunnen schakelen tussen de tegel- en lijstweergave om hun afbeeldingen in één van de twee weergaves te kunnen bekijken. Beide opties geven maximaal 20 afbeeldingen weer per pagina.

Toegang tot afbeeldingen beperkt tot het account

Alle gebruikers binnen het account kunnen alle afbeeldingen inzien en openen, ongeacht wie ze heeft geüpload.

Meer over de Content Manager

• Iedere pagina in het hoofddashboard van de Content Manager toont 20 afbeeldingen tegelijk
  • Deze bestandstypen worden ondersteund in de Content Manager: jpg, png, gif, pdf. Hierbij geldt een maximale bestandsgrootte van 10 MB
  • Je kunt meerdere afbeeldingen selecteren om deze aan een gepersonaliseerde map toe te voegen
  • Als je een map verwijdert, worden de afbeeldingen zelf uit de map niet verwijderd
  • Heb je afbeeldingen opgeslagen in de Content Manager, dan heb je hier ook toegang tot vanuit de campagnebouwer, in je automatiseringen en in je formulieren

Admin to-do: voeg afbeeldingen toe in de Content Manager

Wanneer je afbeeldingen van de oude bibliotheek naar de Content Manager wil migreren, bekijk dan het volgende artikel: Afbeeldingen naar de Content Manager migreren.

Hoe bewerk je afbeeldingen in de Content Manager?

Afbeeldingen kunnen bewerkt worden met behulp van de Image Editor. Deze afbeeldingseditor kan rechtstreeks vanuit de Content Manager of vanuit de campagnebouwer worden gebruikt.
Wil je meer weten over hoe je jouw afbeeldingen in de Image Editor kunt bewerken? Klik dan hier.

Extra afbeelding opties

Naast het bewerken van je afbeeldingen zijn er nog meer manieren om je afbeeldingen te gebruiken in de Content Manager.

Wanneer je jouw computermuis over een afbeelding in de Content Manager beweegt, verschijnt er een tandwielpictogram. Klik je op het tandwielpictogram dan krijg je toegang tot de volgende opties:

• Naam afbeelding wijzigen;
  • Toevoegen aan map;
  • URL ophalen;
  • Afbeelding downloaden;
  • Verwijder afbeelding.

Je kunt op twee manieren een afbeelding-URL aanmaken via Content Manager.

• Beweeg je computermuis over een afbeelding en klik op het tandwielpictogram dat verschijnt. De optie ''URL ophalen/Get URL'' verschijnt vervolgens in het keuzemenu.
  • Open een specifieke afbeelding in Content Manager en klik op het URL-pictogram. Er verschijnt een modaal met de afbeelding-URL die je kunt kopiëren en plakken.