Waar kan ik de API documentatie vinden om zelf een koppeling te ontwikkelen?

In dit artikel lees je waar je de API documentatie kunt vinden voor het ontwikkelen van een koppeling met MailBlue.

Een API (Application Programming Interface) koppeling is een codering interface waarmee je het mogelijke maakt om twee applicaties met elkaar te laten communiceren. Denk hierbij aan een koppeling tussen MailBlue en WooCommerce, Shopify of een ander webshop systeem. Dit beperkt zich echter niet tot alleen webshop systemen. Je kunt MailBlue met vele andere programma's koppelen, op basis van een beschikbare API koppeling.

Voor het ontwikkelen van een koppeling voor MailBlue dien je de documentatie, van de website van ActiveCampaign erbij te pakken. Deze kun je vinden op de volgende pagina. Er wordt geadviseerd om eerst de voorbeeld configuraties door te nemen en toe te passen, voordat je zelf aan de slag gaat. De API sectie van het configuratie bestand, definieert de API die gebruikt wordt in een integratie. Het heeft twee subsecties: base_url en pagination. Zie meer gedetailleerde voorbeelden en uitleg op de Configuratie Specificatie API pagina.

Nadat je de API koppeling hebt opgebouwd, en je deze koppeling wilt testen met jouw eigen account, kun je de API gegevens uit jouw eigen account halen.