Hoe stuur ik kortingscodes naar mijn contacten?

Om kortingscodes naar je contacten te sturen, zal je eerst deze informatie als een eigen veld moeten importeren. Daarna kan je een personalisatie tag gebruiken om die informatie in je campagne of automatisering e-mail in te laden.

Let op dat MailBlue zelf geen kortingscodes genereert.

In dit artikel:

Het uploaden van kortingscodes

1. Log in bij je MailBlue account en exporteer de contacten die een unieke coupon code moeten ontvangen. Als deze contacten in een lijst staan, klik op lijst > klik op de lijstnaam > klik op ''exporteren'' aan de rechter bovenkant van de pagina.

2. Bewerk het geëxporteerde bestand door alle kolommen te verwijderen behalve de e-mailadreskolom. Voeg naast de e-mailadres kolom een Kortingscode kolom in. "Kortingscode" zal dienen als de nieuwe naam van je eigen veld wanneer we deze informatie later importeren.

3. Genereer een lijst met kortingscodes van een derde partij.

4. Kopieer de kortingscodes en plak deze in je kortingscode kolom in het bestand dat je geëxporteerd hebt vanuit MailBlue.

5. Nu moet je dit bestand importeren om de kortingscodes aan contacten toe te wijzen. Klik hiervoor op "Contacten" in het menu aan de linkerkant en klik op "Importeren" rechtsboven op de pagina.

6. Klik op "Importeren uit bestand".

7. Selecteer je bestand van de harde schijf.

8. Wijs op de importpagina je kortingscode kolom toe aan je eigen veld. Als dit veld nog niet bestaat, klik op "Nieuw veld toevoegen" van het keuze dropdown menu.

Selecteer het veldtype dat dit veld moet zijn. In dit voorbeeld gebruiken we ''Tekst input'', klik daar op en klik op volgende.

Typ de naam van het aangepaste veld en klik op ''Opslaan''.

9. Klik in het vak "Importopties" op "Bestaande contacten bijwerken tijdens importeren" en klik op "Nu importeren".

Let op: Je hoeft geen lijst te selecteren, omdat je alleen contacten in het CSV-bestand bijwerkt met een aangepast veld.

Zodra de contacten zijn bijgewerkt, zie je het nieuwe aangepaste veld op de profielpagina van de contactpersoon.

Daarnaast genereren we ook een personalisatietag voor je nieuwe veld die je kan gebruiken om in uitgaande communicatie in te voegen.

Kortingscodes invoegen in een campagne

Om deze codes naar je contacten te distribueren, moet je de personalisatietag voor je couponcodeveld in je e-mail invoegen. Zodra de contactpersoon de e-mail heeft ontvangen, wordt de waarde voor die tag automatisch ingevoegd, waarbij de tag zelf wordt vervangen.

1. Om aan de slag te gaan, open je de campagne- of automatiserings-e-mail en klik je op een tekstvak. Je kan een kopie typen om je kortingscode in te voeren. Voor het doel van dit artikel hebben we "Laten we deze code gebruiken bij het uitchecken:" gebruikt.

2. Plaats je cursor waar je de tag wilt invoegen. Klik vervolgens op 'Personaliseren'.

3. Klik op het veld "Kortingscode" in het modaal "Een personalisatie toevoegen".

De personalisatie tag voor je kortingsveld zal worden ingevoegd.

Opmerking: Om de e-mail te testen voordat je deze naar je contacten verzendt, moet je deze e-mail naar een testcontact met een kortingscode sturen. Als je een testversie van deze campagne verzendt, worden er geen waarden weergegeven voor personalisatietags.