Een koppeling maken met Huddle

Als je de contacten die in MailBlue op een bepaalde lijst terecht komen automatisch een account in je Huddle wilt laten toekennen, dan kun je een koppeling leggen met Huddle.

Met deze koppeling zorg je er dus voor dat zodra iemand op je maillijst wordt ingeschreven in MailBlue, diegene automatisch een account krijgt in Huddle. Ook zal meteen het juiste level aan zijn/haar account in Huddle gekoppeld worden.

Indien iemand nog geen account in Huddle heeft, ontvangt hij/zij de inloggegevens per mail. Heeft iemand al een account in Huddle, dan zal enkel het level dat bij deze lijst hoort aan dit account toegevoegd worden.

De koppeling is ideaal wanneer je leden die zich via een opt-in formulier inschrijven toegang wilt geven tot gratis delen in je community. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een e-book of training.

Hoe koppel je MailBlue met Huddle?

Level in Huddle: je wilt dat contacten die op de maillijst in MailBlue terecht komen ook het juiste leven in Huddle krijgen. Hiervoor dien je dus eerst een level in Huddle aan te maken. Dit doe je in Huddle via: Beheer > Membership > Levels.

Product in Huddle: uiteraard dien je ook een product te hebben, zodat Huddle kan 'herkennen' wat het contactpersoon dient te ontvangen bij zijn account in Huddle. Dit doe je in Huddle via: Beheer > Membership > Producten. Kies een reeds bestaand product of maak een nieuw product aan. Bij SKU vul je een willekeurig getal in en selecteer je in de lijst eronder het level dat je contact dient te ontvangen wanneer de koppeling gebruikt wordt.

Lijst in MailBlue: in MailBlue dien je -als je deze niet reeds hebt- een lijst aan te maken via het hoofdmenu 'Lijsten' > 'Een lijst toevoegen'.

Formulier in MailBlue: in MailBlue dien je -als je deze niet reeds hebt- een formulier aan te maken via het hoofdmenu 'Formulieren' > 'Maak een formulier'. Hier dient minimaal een voornaam en e-mailveld in te staan. Achternaam of Volledige Naam zijn optioneel.

Webhook aanmaken in MailBlue: verzamel de gegevens in Huddle die je nodig hebt om de webhook in MailBlue aan te maken. De basis voor de webhook URL is:

https://huddledomein.nl/membership/create/api_key/sku?initiated_from=ac

Hierbij vervang je de blauwe gedeeltes met de informatie uit je eigen Huddle account.
- Je domeinnaam vind je bovenin je internet adresbalk als je ingelogd bent bij Huddle
- De Huddle API key vind je in Huddle via Beheer > Apps > Membership (onder Instellingen)
- De SKU van het product vind je in Huddle via Shop > Producten (die heb je toegevoegd bij het aanmaken van het product)

Vervolgens kun je de webhook in een automatisering instellen in MailBlue.
In MailBlue ga je naar 'Automatiseringen' en stel je de starttrigger van je automatisering in op de lijst die je gekoppeld hebt staan aan de inschrijving op het MailBlue formulier. Vervolgens klik je op het '+'-teken onder de starttrigger en kies je binnen het tabblad 'Voorwaarden en werkstroom' voor Webhook:

Je automatisering komt er dan zo uit te zien:

Dit kun je testen door een nieuw lid/contact toe te voegen aan je lijst. Controleer vervolgens of dit contact de inloggegevens en het juiste level in Huddle ontvangt. Indien je de dubbele opt-in aan hebt staan, dient de ontvanger eerst nog zijn of haar inschrijving te bevestigen in de bevestigingsmail die toegestuurd is.