Een koppeling maken met SurveyMonkey

Er zijn twee manieren om SurveyMonkey te integreren met MailBlue:

1. Zapier integratie
Via deze integratie kun je contacten in MailBlue toe laten voegen en/of updaten met de antwoorden die je ontvangt via SurveyMonkey. Voor deze optie heb je een Zapier account en een betaald jaarabonnement bij SurveyMonkey nodig.
2. Directe integratie
Deze optie staat je toe om survey links in je campagnes en automation mails toe te voegen. Je MailBlue contacten zullen niet ge-update worden met antwoorden die je via SurveyMonkey verzameld.

MailBlue en SurveyMonkey koppelen via Zapier

Je kunt MailBlue contacten toe laten voegen en/of updaten met de antwoorden die je ontvangt via SurveyMonkey. Voor deze optie heb je een Zapier account en betaald jaarabonnement bij SurveyMonkey nodig. De antwoorden op survey vragen zullen terecht komen in de eigen velden binnen MailBlue.

1. Gebruik in Zapier de zap "Add or update ActiveCampaign contacts with Surveymonkey responses"
2. Je zult vervolgens in moeten loggen in je Zapier account indien je nog niet ingelogd bent
3. Volg de stappen in Zapier om je SurveyMonkey trigger in te stellen
4. Wanneer je de ActiveCampaign actie instelt, zal er gevraagd worden om je API URL en API Key. Klik hier als je niet weet waar je deze terug kunt vinden in MailBlue.
5. Volg de stappen in Zapier om de rest van je ActiveCampaign actie in te stellen

Zodra je klaar bent, zal je Zap zichtbaar zijn op je homepagina in Zapier en zou je moeten zien dat de toggle 'Aan' staat:

MailBlue en SurveyMonkey koppelen met directe integratie

Deze optie staat je toe om survey links in je campagnes en automation mails toe te voegen. Je MailBlue contacten zullen echter niet ge-update worden met antwoorden die je via SurveyMonkey verzameld.

Je kunt deze integratie direct vanuit de apps pagina in je MailBlue account inregelen. Voordat je deze stappen zet, dien je in SurveyMonkey wel een weblink gecreëerd te hebben voor je surveys, anders zullen deze niet zichtbaar worden in MailBlue. Klik hier voor meer informatie over het creëren van een weblink in SurveyMonkey.

1. Klik in het hoofdmenu van MailBlue linksonder op 'Apps'
2. Zoek op de apps-pagina naar SurveyMonkey en klik op het logo
3. Vervolgens klik je op de button 'login met SurveyMonkey'
4. Vervolgens log je in het pop-up scherm in met je inloggegevens van SurveyMonkey en klik je op 'Log in'

Nu zul je in MailBlue je SurveyMonkey enquêtes zichtbaar krijgen:mceclip1.png

Om een survey link toe te voegen in je campagne of automation e-mail:

1. Ga je naar de betreffende campagne/mail en klik je op het tekstblok waar je de link wilt plaatsen
2. Vervolgens klik je op de button 'Personaliseren' in de toolbar:
3. In het scherm wat je vervolgens te zien krijgt klik je op de 'SurveyMonkey' tab en vervolgens op het logo van SurveyMonkey:
4. Klik vervolgens op de button 'Kies Enquête' en klik vervolgens op de survey die je toe wilt voegen
5. Je krijgt weer een ander scherm te zien: hier kun je de gewenste tekst typen waaronder de link naar je survey komt te staan:

Klik op 'OK' als je klaar bent, en de link naar de survey is toegevoegd aan je mail.