Hoe zet ik een automatisering terug naar een eerdere versie?

Wanneer je wijzigingen hebt toegepast aan je automatisering maar je wilt deze ongedaan maken, dan kun je terug naar een eerdere versie van je automatisering. Dit kan in zowel actieve als inactieve automatiseringen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je de automatisering terug kan zetten naar een eerdere gemaakte versie:

  1. Ga naar de betreffende automatisering toe en klik rechtsboven op het 'klokje' om alle eerdere versies terug te kunnen zien. Je ziet hier de tijdstippen van wijziging én de gebruiker die deze wijzigingen opgeslagen heeft.

  2. Klik op 'Voorvertoning' om te kunnen controleren of dat de versie is waar je de automatisering naar terug wilt zetten.

  3. Wil je die versie weer gebruiken, dan klik je op 'Gebruik dit' om de automatisering daadwerkelijk naar die versie terug te zetten:

giphy.gif

 

Wat gebeurt er met mijn contacten in de automatisering wanneer als ik een eerdere versie gebruik?

Als er reeds contacten in de automatisering staan wanneer je op de 'Gebruikt dit' button klikt, krijg je iedere wachtstap te zien waar op dit moment contacten in staan. Je krijgt dan de mogelijkheid om er voor te kiezen deze contacten uit de automatisering te verwijderen óf je kunt ze verplaatsen naar een bestaande wachtstap in de voorvertoning van je eerdere versie. Als je de gewenste wachtstap gekozen hebt, klik je op 'Gebruik dit' en de contacten zullen hier naartoe verplaatst worden.


Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0