Facebook Custom Audiences integratie

De Facebook Custom Audiences integratie is beschikbaar bij een Plus of Professional account.

Met deze integratie kun je meerdere Facebook Ads accounts koppelen met je MailBlue account. De koppeling maakt het mogelijk om;
- In een automatisering de actie toe te kunnen gebruiken om contacten toe te voegen of te verwijderen uit een Facebook Custom Audience(s).
- De conditiebouwer binnen een automatisering te gebruiken om contacten te kunnen segmenteren in MailBlue die toegevoegd zijn of verwijderd zijn van een Facebook Custom Audience.

Koppel je Facebook Ads account met MailBlue

1. Navigeer in je MailBlue account naar 'Instellingen' (tandwieltje) > tab 'Integraties':

2. Klik rechtsboven in het scherm op 'Voeg een integratie toe':

3. In het scherm dat je dan te zien krijgt, klik je op de optie Facebook

4. Als je niet reeds ingelogd bent op je Facebook account, zal je gevraagd worden je hiervoor in te loggen. Geef je Facebook inloggegevens hier in en klik op 'OK' bij ieder scherm waarin om je bevestiging wordt gevraagd

5. Je zult teruggeleid worden naar je MailBlue account om de connectie te voltooien. Klik op de drop-down om te selecteren welk Facebook Ads account je wilt laten koppelen met MailBlue. Klik daarna op de blauwe button rechtsonder om de koppeling te voltooien

6. Je zult nu een bevestiging krijgen in het volgende scherm. Middels de groene button linksonder kun je ervoor kiezen nog een ander Facebook account toe te voegen of je kunt rechtsonder klikken op de blauwe button 'Klaar'.

Je integratie zal nu klaarstaan op de pagina van verbonden integraties en zal standaard aan staan:

Alle custom audiences van het subtype 'Customer List' van de gekoppelde Facebook Ads accounts zullen gesynchroniseerd worden naar je MailBlue account vanaf het moment dat de koppeling gemaakt is.

Je hebt de mogelijkheid om de automation acties 'Voeg toe aan Facebook Custom Audience' en 'Verwijder van Custom Audiences' gelijk te gebruiken.

Als de integratie met Facebook uitgeschakeld wordt, zullen contacten automatisch een Facebook Custom Audience actie in je automation overslaan als zij in hun pad hier terecht komen.

Facebook Custom Audiences beheren

Nadat je Facebook met MailBlue gekoppeld hebt, kun je de gekoppelde Facebook Ads accounts in MailBlue beheren. Hiervoor klik je op het Facebook account en vervolgens op de button 'Beheer':

In het scherm dat dan verschijnt, kun je;
- De integratie in- of uitschakelen met de toggle: Op de toggle klikken onder 'Status' zal de connectie met het betreffende Facebook Ads account in- of uitschakelen. Als de status op 'Uit' staat, zullen de contacten die een Facebook Custom Audience actie tegen komen in een automatisering die gekoppeld staat met dit account overslaan. De toggle kun je op ieder gewenst moment weer inschakelen.

- Custom Audiences synchroniseren: Dit zal alle Facebook Custom Audiences van het gekoppelde Facebook Ads account synchroniseren naar MailBlue. Hier kun je op klikken op het moment dat je een nieuwe Custom Audience in Facebook aangemaakt hebt en je wilt deze direct laten synchroniseren naar MailBlue.