Voorspellende verzending

Voorspellende verzending is beschikbaar voor Professional accounts.

Je kunt automations e-mails versturen naar contacten gebaseerd op de tijd waarop zij normaal gesproken hun e-mails openen (op basis van eerder gemeten gedrag). Dit zorgt ervoor dat de betrokkenheid met jouw e-mails toeneemt en dit creëert een zeer persoonlijke ervaring voor ieder contact. 

Als je niet exact weet hoe je een automatisering of automation e-mails opstelt, dan kun je de video 'hoe maak ik een automation / automatisering?' bekijken. Voorspellende verzending is niet beschikbaar voor campagnes.

 

Hoe het werkt

We verzamelen open data van ieder contact dat betrokkenheid toont met je e-mails. Als een contact in je automatisering een e-mail actie tegen komt met de 'Verzenden met voorspellende verzending' optie, zal de 'geopend'-data van dit contact gebruikt worden om de beste verzendtijd te voorspellen waarop deze mail naar dit contact verstuurd kan gaan worden. De e-mail zal dan in de wacht blijven staan totdat de voorspelde tijd van dit contact bereikt is en dit gebaseerd op de tijdzone van het contact verstuurd zal gaan worden. Als een contact deze mailactie tegenkomt in de automatisering zal de mail binnen een tijd van 24 uur op het meest geschikte tijdstip van dit contact verstuurd gaan worden.

Nadat ze de e-mail actie voorbij zijn, zal het contact direct doorstromen naar de volgende actie binnen je automatisering. We raden aan om een conditionele wachtstap te plaatsen vlak onder deze e-mail actie met de conditie 'Wacht totdat' je mail verstuurd is. Dit is om te voorkomen dat het contact al door je automatisering loopt voordat zij deze e-mail werkelijk ontvangen hebben (voor meer informatie zie hieronder). 

De e-mail zal verschijnen bij de contactinformatie van dit contact onder 'recente activiteiten' zodra de mail verstuurd is. 

De 'verstuur op voorspelde tijd' optie is niet aan te raden voor tijdsafhankelijke automation e-mails.

 

Nieuwe contacten met geen 'geopend'-data 

De automation e-mail zal naar nieuwe contacten waarover nog geen data van hun tijd van het openen van de mails beschikbaar is, om 10:00 in de ochtend verstuurd worden (binnen de tijdzone van het contact). Mocht het zo zijn dat de tijdzone van het contact nog niet bekend is, dan wordt de e-mail om 10:00 's ochtends binnen de tijdzone verstuurd die ingesteld staat binnen je account. Zodra er meer 'geopend'-data verzameld wordt bij deze nieuwe contacten, kunnen we een meer impactvolle tijd om de mails te laten versturen beter voorspellen.

 

Hoe gebruik je voorspellende verzending

1. Vanuit je automatisering bepaal je de plek waarop je predictive sending bij een e-mail wilt gaan gebruiken en vervolgens klik je deze mail aan om de wijze van verzending te kunnen bepalen:

mceclip2.png

2. Nadat je de checkbox vóór 'verzenden met voorspellende verzending' aanklikt, klik je vervolgens op de groene button 'Opslaan'

Indien je geen keuze maakt in de wijze van verzending, zal standaard de optie 'direct verzenden' ingeschakeld worden.

Een conditionele wachtstap toevoegen
 
Het is aan te raden een conditionele wachtstap toe te voegen na de 'verzend e-mail' actie in je automatisering. Doe je dit niet, dan zal een contact direct doorstromen naar volgende acties in je automation, ook als je de 'verzend met voorspellende verzending' optie gebruikt. Door het toevoegen van de conditionele wachtstap zorg je ervoor dat contacten hier in de wachtrij blijven staan nadat hun e-mail werkelijk is verstuurd. Zodra de mail dan werkelijk verzonden is, zullen ze doorstomen naar de volgende stap in je automatisering. 

Belangrijk om te beseffen is dat deze conditionele wachtstap je reeds bestaande wachtstappen in je automatisering niet vervangen.

Om deze conditionele wachtstap toe te voegen in je automatisering:

1. Sleep een 'wacht'-actie blok onder je e-mail in de automatisering. Daarna zal een venster openen waarin je een wachtvoorwaarde toe kunt voegen. Hier kies je voor 'Wachten totdat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan':

mceclip3.png

2. De conditiebouwer zal nu automatisch openen. Hierin selecteer je in het linkerveld 'Acties' > 'Is verzonden':

mceclip5.png

3. Vervolgens type (of selecteer) je in het rechterveld de naam van je automation e-mail en klik je op de groene button 'Opslaan':

mceclip4.png

 

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0