Een koppeling maken met Magento

Magento is een open source e-commerce oplossing dat gebruikt wordt door miljoenen klanten.

Magento is te koppelen aan MailBlue via Zapier.
Je kunt Zapier gebruiken om een 'zap' aan te maken waarbij je een keuze hebt uit verschillende acties en triggers. Zo kun je Zapier bijvoorbeeld gebruiken om een 'zap' aan te maken die een contact aanmaakt en/of update in MailBlue wanneer er een nieuwe order aangemaakt wordt in Magento. Ook kun je bijvoorbeeld een 'zap' maken die Magento triggert om te factureren zodra een deal aangemaakt is of ge-update wordt in MailBlue.

Hoe regel ik de integratie via Zapier?

Om deze integratie in te kunnen regelen, heb je het volgende nodig:
- Een betaald Zapier account
- Een Magento account
- Een ActiveCampaign account

1. Klik hier om de verschillende 'zap' opties in te zien tussen Magento en ActiveCampaign

2. Kies binnen Zapier voor 'Make a Zap!'

3. Kies je 'zap' trigger en actie door deze aan te klikken en klik vervolgens op 'Save + Continue'

4. Vervolgens krijg je een pop-up scherm te zien waarbinnen je de accountdetails van Magento in dient te geven. Vervolgens klik je op 'Yes, Continue'

5. Daarna dien je de stappen te volgen in Zapier om je ActiveCampaign actie toe te voegen. Vervolgens wordt er om de API gegevens van ActiveCampaign gevraagd. Volg de stappen binnen Zapier om de actie in te laten stellen:

6. Als laatste stap geef je je 'zap' een naam en zet je deze aan:

Tip: Zapier heeft een uitgebreid (Engelstalig) help-artikel online staan met alle triggers en acties die te leggen zijn tussen Magento en ActiveCampaign. Meer informatie over hoe de koppelingen te leggen zijn via Zapier en veelvoorkomende foutmeldingen kun je er terugvinden: klik hier om naar het artikel te gaan.