Hoe voorkom ik dat er er spam in mijn formulier terecht komt? (captcha)

Veel spambots hebben het voorzien op formulieren. Om te voorkomen dat spambots misbruik maken van je formulier is het verstandig om captcha toe te voegen aan je formulier. Dit is een technologie waarmee er eerst gekeken wordt of de persoon die het formulier invult geen machine is (i'm not a robot). Eindgebruikers kunnen bijvoorbeeld gevraagd worden om aan te geven op welke plaatjes iets te zien is (zoals: op welke afbeeldingen zie je een auto).

Zo voeg je captcha toe aan je formulier:

Om captcha toe te voegen aan je formulier ga je naar 'Site' en vervolgens tabblad 'Formulieren' in MailBlue. Je klikt daarna op 'Bewerken' naast het formulier. In het tabblad 'Velden' klik je op 'Standaard' en kun je het captcha-veld in je formulier 'slepen'.