Hoe voorkom ik dat er er spam in mijn formulier terecht komt? (captcha)

Veel spam-bots hebben het voorzien op formulieren. Om te voorkomen dat spam-bots misbruik maken van je formulier is het verstandig om captcha toe te voegen aan je formulier. Dit is een technologie waarmee er eerst gekeken wordt of de persoon die het formulier invult geen machine is. (i'm not a robot). Eindgebruikers kunnen gevraagd worden om bijvoorbeeld aan te geven op welke plaatjes iets te zien is (zoals: op welke afbeeldingen zie je een auto)

Om captcha toe te voegen aan je formulier ga je naar 'Formulieren' in MailBlue en klik je op 'Wijzig' naast het formulier. In het tabblad 'Velden' klik je op 'Standaard' en kun je het captcha veld in je formulier 'slepen'.