Overzicht van blokken op een landingspagina

Leer over de verschillende blokken die je kan gebruiken om zelf een landingspagina via MailBlue te maken.

Landingspagina's zijn beschikbaar bij de volgende abonnementen:

• Plus
  • Professional

Je kan drag-and-drop blokken gebruiken om elke landingspagina die je creëert in MailBlue aan te passen. Door dit te doen kan je tekst toevoegen en aanpassen, foto's en videos weergeven, contactgegevens verzamelen en meer.

In dit artikel zal je meer lezen over de verschillende blokken die beschikbaar zijn in de paginabouwer.

Type blokken

Je kan uit alle blokken hier beneden kiezen om je landingspagina te creëren en aan te passen.

Naam Beschrijving
Sectie  Voeg een sectie toe aan je pagina en voeg andere contentblokken toe.
Rij  Voeg een rij toe aan je pagina en voeg andere blokken toe.
Kolom  Voeg een kolom toe aan je pagina en voeg andere blokken toe.
Navigatie  Voeg navigatie toe aan je pagina en leidt mensen rond.
Tekst  Voeg tekst toe, past tekst aan.
Kop Voeg een opvallende kop toe aan je pagina.
Knop Voeg een knop toe die bezoekers bestanden laat downloaden of leidt ze naar je website.
Formulier  Voeg een formulier toe dat contactgegevens verzameld.
Inschrijfformulier  Voeg een inschrijfformulier toe aan je website.
Afbeelding

Voeg een afbeelding toe aan je pagina.

Afbeelding & onderschrift  Voeg een afbeelding met onderschrift toe.
Verdeler

Voeg een horizontale lijn toe.

Volglink Voeg social media icoontjes toe zodat de bezoeker je kan volgen.
Aftellen Voeg een aftelklok toe aan je pagina om urgentie te creëren.
Opsomming  Voeg een lijst met opsommingen toe.
Insluiten Voeg je MailBlue formulier toe of een andere code.

Video

Voeg een video toe aan je pagina.
PayPal Voeg een PayPal knop toe zodat mensen aankopen kunnen doen.

Het toevoegen, verwijderen en verplaatsen van paginablokken

Blokken toevoegen

Om een component aan je pagina toe te voegen, sleep deze naar je pagina lay-out.

Verplaats blokken

Als je eenmaal een contentblok aan je pagina hebt toegevoegd, kan je deze gemakkelijk verplaatsen. Om dit te doen, zweef met je muis over het blok dat je wilt verplaatsen. Sleep vervolgens het blok naar de plek waar je hem wilt hebben.

Dupliceer blokken

Je kan alle blokken die je toevoegt, dupliceren. Om dat te doen klik je op het component dat je wilt kopiëren en klik vervolgens bovenin het rechtermenu op de ''Dupliceer'' knop.

Kopieer en plak blokken

Je kan contentblokken kopiëren en plakken door de sneltoets ⌘C en ⌘V op Mac te gebruiken of Ctrl-C en Ctrl-V op andere PC's.

Verwijder blokken

Om een component te verwijderen van je ontwerp, klik je op het blok, klik vervolgens op de prullenbak bovenin het rechtermenu.

Paginablokken aanpassen

Veel blokken hebben unieke functies en instellingen, maar alle blokken bevatten een gelijke stijlingset dat je kan aanpassen in het rechtermenu wanneer je het blok hebt geselecteerd.

1. Zichtbaarheid

Maak het formulier zichtbaar op desktop, mobiel of beide. Klik op het icoontje om de zichtbaarheid aan of uit te zetten. Je kan naar de desktop versie (bovenin) gaan om te bekijken hoe het er uit ziet.

2. Breedte

Je kan de breedte aanpassen in pixel of %. Klik op % om het te veranderen naar Px.

3. Achtergrond

Voeg zoveel achtergronden toe als je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

4.Tussenruimte binnenkant

Typ een nummer in het veld om ruimte te creëren tussen het formulier blok en het gedeelte waarin het staat. Het vergroten van de tussenruimte zal het gedeelte vergroten op je pagina. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier tussenruimtes hebben.

5. Rand

Randen worden ingesteld met px. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier randen hebben. Je kan één van de volgende randen kiezen: glad, gestreept of gestippeld.

6. Hoeken

Hoeken worden ingesteld met px of %.

7. Sleep schaduw

Voeg zoveel sleepschaduw toe als je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

8. Schaduw binnenkant

Voeg zoveel schaduw binnenkant toe aan het blok als dat je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

9. Opaciteit (doorzichtigheid)

Sleep de slider naar links of naar rechts om de opaciteit te veranderen.