Overzicht van blokken op een landingspagina

Leer over de verschillende blokken die je kan gebruiken om zelf een landingspagina via MailBlue te maken. Landingspagina's zijn beschikbaar bij MailBlue Plus en Professioanl abonnementen

Je kan drag-and-drop blokken gebruiken om elke landingspagina die je creëert in MailBlue aan te passen. Door dit te doen kan je tekst toevoegen en aanpassen, foto's en videos weergeven, contactgegevens verzamelen en meer.

In dit artikel komt het volgende aan bod:

Type paginablokken

Je kan uit alle blokken hier beneden kiezen om je landingspagina te creëren en aan te passen.

Naam

Omschrijving

Sectie

Voeg een sectie toe aan jouw pagina en voeg er andere inhoudsblokken aan toe.

Rij

Voeg een rij toe aan jouw pagina en voeg er andere blokken aan toe.

Kolom

Voeg een kolom toe aan jouw pagina en voeg er andere blokken aan toe.

Navigatie

Voeg navigatie toe aan jouw pagina en leid bezoekers rond.

Paragraaf

Tekst toevoegen, bewerken en opmaken.

Kop

Voeg een opvallende kop toe aan jouw pagina.

Knop

Voeg een knop toe waarmee bezoekers bestanden kunnen downloaden of omleiden naar jouw website.

Inline formulier

Voeg een inschrijfformulier toe aan jouw pagina dat contactgegevens verzamelt.

Afbeelding

Voeg een afbeelding toe aan jouw pagina.

Afbeelding onderschrift

Voeg een onderschrift toe aan je afbeeldingen.

Verdeler

Voeg een horizontale lijn toe aan jouw pagina en deel je pagina op in verschillende secties.

Links om te volgen

Voeg sociale pictogrammen toe aan jouw pagina zodat bezoekers je kunnen volgen op sociale media.

Aftellen

Voeg een aftellende klok toe aan jouw pagina om een gevoel van urgentie te creëren.

Lijst

Voeg een lijst met opsommingstekens toe aan jouw pagina.

Insluiten

Voeg custom code toe aan jouw pagina.

Video

Voeg een video toe aan jouw pagina.

PayPal

Voeg een 'Koop' knop toe aan je pagina middels een PayPal connectie.

Het toevoegen, verwijderen en verplaatsen van paginablokken

Blokken toevoegen
Om een component aan je pagina toe te voegen, sleep je het blok naar de gewenste plek op je landingspagina.

Verplaats blokken
Als je eenmaal een contentblok aan je pagina hebt toegevoegd, kan je deze gemakkelijk verplaatsen. Klik met je muis op het gewenste blok en sleep deze naar de plek waar je deze wil plaatsen.

Dupliceer blokken
Je kan alle blokken die je toevoegt, dupliceren. Om dat te doen klik je op het component dat je wilt dupliceren en klik vervolgens bovenin het rechtermenu op de 'Dupliceer' knop.

Kopieer en plak blokken
Je kan contentblokken kopiëren en plakken door de sneltoets ⌘C en ⌘V op Mac te gebruiken of Ctrl-C en Ctrl-V op andere PC's.

Verwijder blokken
Om een component te verwijderen van je ontwerp, klik je op het blok, klik vervolgens op de prullenbak bovenin het rechtermenu.

Paginablokken aanpassen

Veel blokken hebben unieke functies en instellingen, maar alle blokken bevatten een gelijke mogelijkheden tot aanpassen. Je vind de mogelijkheden tot aanpassen in het rechtermenu nadat je een blok hebt geselecteerd.

1. Zichtbaarheid

Maak het blok zichtbaar op desktop, mobiel of beide. Klik op het icoontje om de zichtbaarheid aan of uit te zetten. boven in het midden van het scherm kun je de weergaven wijzigen naar mobiel en weer terug naar desktop.

2. Breedte

Je kan de breedte aanpassen in aantallen pixels (PX) of in percentages (%). Klik op 'PX' om het te veranderen naar '%' en andersom.

3. Achtergrond

Voeg zoveel achtergronden toe als je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

4.Tussenruimte binnenkant

Typ een nummer in het veld om ruimte te creëren tussen het formulier blok en het gedeelte waarin het staat. Het vergroten van de tussenruimte zal het gedeelte vergroten op je pagina. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier tussenruimtes hebben.

5. Rand

Randen worden ingesteld met px. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier randen hebben. Je kan één van de volgende randen kiezen: glad, gestreept of gestippeld.

6. Hoeken

Hoeken worden ingesteld met pixels (PX) of in percentages (%).

7. Sleep schaduw

Voeg zoveel sleepschaduw toe als je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

8. Schaduw binnenkant

Voeg zoveel schaduw binnenkant toe aan het blok als dat je wilt. Ze stapelen zich in de volgorde waarin je ze toevoegt. Je kan de volgorde veranderen door het drag-and-drop systeem.

9. Opaciteit (doorzichtigheid)

Sleep de slider naar links of naar rechts om de opaciteit te veranderen.