Hoe pas ik het onderwerp (of de berichtnaam) van mijn e-mail / campagne aan?

Zowel bij een losse campagne als bij een mail binnen een automatisering kun je het onderwerp én de berichtnaam van een mail aanpassen. Het onderwerp is wat je ontvangers als onderwerpregel van de mail te zien krijgen en de berichtnaam (of campagne naam) is de titel die jij de mail zelf geeft om te onthouden waar de verstuurde mail over gaat en is enkel voor jezelf zichtbaar.

Hoe pas ik dit aan binnen een automatisering?

Binnen een automatisering kun je dit aanpassen door de betreffende mail aan te klikken en vervolgens op 'wijzig' te klikken:

Vervolgens klik je rechtsboven op de groene button 'Volgende':

Nu zit je in de samenvatting van de campagne en kun je de onderwerpsregel óf het berichtnaam aanpassen door op de button 'wijzig' te klikken naast hetgeen dat je aan wilt passen:

Hoe pas ik dit aan binnen een campagne?

Klik op 'Ga verder' bij een campagne in concept status of 'wijzig' bij een in de toekomst geplande (herhaal)campagne. Als hier 'Toon Rapport' staat betreft het een eenmalig verzonden campagne en kan het onderwerp van de mail niet meer met terugwerkende kracht gewijzigd worden:

Om het onderwerp van je mail aan te passen klik je bovenin eerst op het tabblad 'Samenvatting':

Vervolgens kun je het onderwerp aanpassen door in de samenvatting van de campagne op de button 'wijzig' te klikken:

Wil je de titel veranderen van de campagne (de campagne naam die enkel voor jezelf zichtbaar is), dan kan dit binnen het tabblad 'Soort':