Hoe kan ik aan een lijst aan contacten eenzelfde actie uit laten voeren? (bv: toevoegen aan automatisering)

Voorbeeld: je hebt een lijst aan contacten die je handmatig nog allemaal tegelijk in een automatisering wilt plaatsen.

Klik in het hoofdmenu van MailBlue op 'Contacten'. Rechtsboven zie je een zoekbalk. Door hier op te klikken wordt de optie 'Geavanceerd zoeken' weergegeven. Na het selecteren van deze optie krijg je de mogelijkheid om condities op te stellen.

Hier kun je de voorwaarden gaan kiezen voor je selectie aan contacten. In dit voorbeeld willen we iedereen in de lijst 'Test lijst' zichtbaar krijgen omdat we deze groep in een automatisering willen plaatsen.

In de conditiebouwer selecteren we hiervoor in de drop-down onder 'Keuze mogelijkheden' de optie 'Acties':

Vervolgens kiezen we voor 'In lijst' en kunnen we in het veld rechts daar naast de betreffende lijst aanklikken:

Als je daarna op de groene button 'Zoek' klikt, worden alle contacten in deze lijst weergegeven.

Om al deze contacten vervolgens tegelijk te bewerken (in de gewenste automatisering te plaatsen in dit geval), klik je op de button 'Bewerk alles bij':

Vervolgens wordt de bulkbewerker geopend.

In ons geschetste voorbeeld willen we de contacten aan een automatisering toevoegen. We klikken hiervoor op de actie 'Voeg toe aan een automatisering', klikken op de pijl om de drop-down te openen en klikken daar de betreffende automatisering aan. Het is ook mogelijk een automatisering er bij te zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk die onder de drop-down weergegeven wordt:

Nadat je de betreffende automatisering gekozen hebt, klik je op de blauwe button 'Toevoegen' en vervolgens op de groene button 'Toepassen':

Vervolgens dien je in het volgende scherm nog een keer op 'Toepassen' te klikken.
Nu zijn alle contacten uit de lijst 'Test lijst' handmatig toegevoegd aan de gewenste automatisering!

Uiteraard kun je via de conditiebouwer ook op basis van andere kenmerken een groep aan contacten er bij zoeken en vervolgens via de bulkbewerker een gewenste actie uit laten voeren.