Hoe voeg ik een formulier blok toe aan mijn MailBlue landingspagina?

Landingspagina's zijn beschikbaar voor de volgende abonnementen:

• Plus
  • Professional

Het formulier blok laat je informatie verzamelen van bezoekers die op je landingspagina landen. Als het formulier blok eenmaal is toegevoegd aan je pagina opmaak, kan je de breedte aanpassen, formuliervelden toevoegen, het formulier thema aanpassen , de knop opmaak veranderen en nog meer aanpassen. Net zoals bij andere blokken kan je het formulier blok toevoegen, aanpassen, kopiëren en verwijderen bij elke pagina of paginasjabloon.

In dit artikel:

Goed om te weten

• Het formulier blok is gescheiden en anders dan de formulieren die je hebt gecreëerd in het "Formulieren'' menu van je MailBlue account
  • Het "Inschrijfformulier" blok heeft geen dubbele opt-in
  • Het "Inschrijfformulier" blok voegt niet automatisch bezoekers toe aan je marketinglijst(en). Om contacten toe te voegen op een lijst met dit onderdeel moet je een automatisering creëren met de trigger "Tag is toegevoegd"
  • Het e-mailadresveld is verplicht op het formulier. Het is niet mogelijk om dit veld te verwijderen

Aan contacten toegevoegde tags vanaf het formulier blok

Als een bezoeker het formulier instuurt via dit blok, zal een contactrecord worden gecreëerd in het MailBlue account. Twee tags zullen toegevoegd worden aan contacten die dit formulier invullen:

• MailBlue - pages
  • MailBlue - pages - [pagina naam]

Voeg het formulier blok toe aan je Lay-out

In dit stuk, zal je leren hoe je het ''Formulier'' blok aan je landingspagina toevoegt.

1. Zorg ervoor dat het ''Blocks'' tabblad is ingeschakeld bovenin het rechtermenu.

2. Sleep het ''formulier'' blok naar de landingspagina

Je zal het e-mailadresveld en de ''verzenden'' knop zien verschijnen in de paginabouwer. Je kan nu andere velden aan het blok toevoegen en aanpassen hoe het formulier er uit ziet op je pagina.

Voeg velden toe aan het formulier blok

Je kan de volgende contactvelden toevoegen aan het formulier blok:

• Voornaam
  • Achternaam
  • Telefoonnummer
  • Tekstvak eigen contactvelden
  • Tekst
  • 1 optie dropdown eigen veld
  • Radioknop eigen contactvelden
  • Meerdere opties dropdown eigen veld
  • Checkbox eigen contactvelden
  • Lijstbox eigen veld

Let op dat het niet mogelijk is om nieuwe eigen velden te creëren in het formulieren blok. Alle nieuwe eigen velden moeten gecreëerd worden in het ''Beheer velden'' deel van je MailBlue account. Als je eenmaal een veld hebt gecreëerd kan je hem gebruiken in dit blok.

Om velden toe te voegen in het formulier blok:

1. Vanaf de pagina bouwer, klik op het ''Formulieren'' blok  op de pagina lay-out.

2. Het rechtermenu zal bewerk opties weergeven. Klik op het plus teken (+) naast ''Formuliervelden''.

3. Een scherm zal openen met verschillende opties. Klik op de velden die je toe wilt voegen aan je formulier.

Om een aangepast veld toe te voegen, klik op "Aangepast veld" en klik dan op het zelfgemaakte veld dat je wilt gebruiken.
Elk veld dat je aan dit blok toevoegt, wordt standaard gemarkeerd als verplicht veld. Dit betekent dat bezoekers alle velden moeten invullen om succesvol het formulier in te kunnen sturen.

Om velden niet verplicht te maken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op het "formulieren" blok op de pagina lay-out

2. Het rechter paneel zal laden. Klik op het veld onder "Formuliervelden" die je "Niet verplicht" wilt maken.

3. Verwijder het vinkje in het vereist vakje.

4. Klik op het vinkje bovenin de bovenste rechter balk om op te slaan.

Het aanpassen en stylen van het formulier blok

Je kan de volgende elementen aanpassen van het formulier:

1. Zichtbaarheid

Maak het formulier zichtbaar op desktop, mobiel of beide.

2. Breedte

Je kan de breedte aanpassen in pixel of %.

3. Formuliervelden

Voeg velden toe aan het formulier blok om gegevens te verzamelen van jouw landingspagina bezoekers.

4. Formulier thema

Verander het formulier thema hier. Je kan uit de volgende thema's kiezen: Plat, donker onderstrepen of licht onderstrepen.

5. Knopstijlen

Verander de kleur, grote en vorm van de verzendknop. Je kan tussen de volgende maten kiezen:

klein, middel en groot. Je kan uit de volgende vormen kiezen: vierkant, rond en pilvorm.

6. Knop thema

Verander het thema van de verzendbutton. Je kan tussen de volgende vormen kiezen: plat, blokkerig, bubbelig, omschreven of slated.

7. Op indienen

Gebruik dit om bezoekers van je landingspagina te leiden naar een pagina op je website dat een bedankbericht weergeeft of content bevat.

8. Achtergrond

Dit kan je gebruiken om de achtergrond van het formulier te veranderen. Je kan ook de kleur en het verloop aanpassen en een afbeelding of video toevoegen.

9. Tussenruimte binnenkant

Typ een nummer in het veld om ruimte te creëren tussen het formulier blok en het gedeelte waarin het staat. Het vergroten van de tussenruimte zal het gedeelte vergroten op je pagina. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier tussenruimtes hebben.

10. Rand

Randen worden ingesteld met px. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier randen hebben. Je kan één van de volgende randen kiezen: glad, gestreept of gestippeld. Je kan ook nog de kleur van je randen veranderen door het kleurtegeltje te gebruiken.

11. Hoeken

Hoeken worden ingesteld met px of %. Je kan een nieuwe radius toevoegen aan één, sommige of alle hoeken van je formulier.

12. Sleep schaduw

Voeg een sleepschaduw toe op het geselecteerde formulier. Hier kan je kiezen waar je de schaduw wilt hebben en hier kan je ook de offset-, vervaging- en spreidingsvelden instellen. Je kan zoveel sleepschaduwen toevoegen als je wilt door op het plusje (+) te klikken in het rechtermenu bij de sleepschaduw sectie.

13. Schaduw binnenkant

Voeg de schaduw binnenkant toe op het geselecteerde formulier. Hier kan je kiezen waar je de schaduw binnenkant wilt hebben en hier kan je ook de offset-, vervaging- en spreidingsvelden instellen. Je kan zoveel schaduw binnenkanten toevoegen als je wilt door op het plusje (+) te klikken in het rechtermenu bij de sleepschaduw sectie.

Dupliceer een formulier blok

Je kan elk formulier op je landingspagina dupliceren. Om dit te doen, klik je op het formulier dat je wilt dupliceren. Klik vervolgens op het dupliceer icoontje bovenin het rechtermenu.

Verwijder een formulier blok

Je kan elk formulier op je pagina verwijderen. Om dit te doen, klik je op het formulier dat je wilt verwijderen. Klik vervolgens op het prullenbak icoontje bovenin het rechtermenu.