Wat doet de spam check bij mijn campagne?

De spam check is een tool dat je kunt gebruiken om te kijken waar eventuele spam-gevoelige knelpunten zitten binnen jouw campagnes en automatisering e-mails voordat je ze naar jouw contacten verzendt.

In dit artikel:

Wat is een spam check? 

We voeren een spam controle uit voor elke campagne en automatisering e-mail die jij aanmaakt. De Spam Check-tool scant de inhoud van jouw bericht en geeft jouw resultaten weer op zowel de campagne samenvatting als bij de campagne instellingen. Als spam check geen problemen in de inhoud heeft gevonden, zie je "Geslaagd" staan met een groen vinkje. Als de spam check problemen in de inhoud heeft aangetroffen, krijg je een cijfer te zien en een lijst met problemen die je mogelijk wilt oplossen. De lijst met de beschreven problemen heeft ten minste één regel voor 'spam' geactiveerd.

De back-end tool die gebruikt wordt voor de spam check is de SpamAssassin. Dit is de meest gebruikte open source-tool voor het scannen van berichten op "spam". Veel kleinere ISP's (Internet Service Providers) gebruiken SpamAssassin als een hulpmiddel voor het identificeren van 'voor de hand liggende spam'. We scannen het bericht op basis van dezelfde set regels die zij zullen gebruiken om bij het bericht dat je probeert te verzenden vervolgens te kunnen bepalen om deze toe te staan of te blokkeren.

Enkele belangrijke opmerkingen over de spam check:

  • De spam check (SpamAssassin) zal er niet voor zorgen dat de e-mail niet verzonden wordt. Het wijst op problemen die je mogelijk wilt oplossen voordat je berichten naar jouw contacten verzendt.
  • De spam check (SpamAssassin) scant alleen de inhoud van het bericht. Het weet niets over de reputatie van je domein of de samenstelling van jouw lijst. Je kunt de Spam Check doorstaan en toch problemen ondervinden bij de leverbaarheid van je berichten.
  • Grote ISP's zijn niet sterk afhankelijk van SpamAssassin bij het identificeren van spam (Gmail, Hotmail / Outlook / Microsoft, Yahoo / AOL / Oath), en velen gebruiken SpamAssassin helemaal niet. Deze providers maken mogelijk voor een deel gebruik van dezelfde logica die wordt weergegeven in SpamAssassin, maar zij hebben hun eigen anti-spam systemen die veel complexer zijn.


Hoe bezorgd moet je zijn als je de spam check niet hebt doorstaan?

Niet erg bezorgd. In feite zegt SpamAssassin op hun wiki:

Tip: Maak je niet al te veel zorgen over specifieke regels binnen SpamAssassin. De regels vangen spam op. Als je e-mail geen spam is, zal deze ook niet aan de spam regels gekoppeld worden. Zelfs als je af en toe een regel treft, zou het niet hoog genoeg moeten scoren om een probleem te zijn, tenzij je e-mail echt spam is.

Met andere woorden, als je de richtlijnen volgt, zoals het bijhouden van een schone lijst en het verzenden van boeiende inhoud, alleen naar mensen die zich echt hebben aangemeld, hoef jij je geen zorgen te maken als je af en toe een paar punten krijgt bij de spam check. Deze regels zijn suggesties om jou in de goede richting te helpen; het zijn geen indicatoren voor succes of mislukking. 
SpamAssassin raadt je ook aan om "normale spreektaal te gebruiken". Probeer niet onnodig moeilijke woorden te gebruiken. Als je gezond verstand gebruikt bij het verzenden van een e-mail, zou je geen spam regels moeten activeren bij ISP's. Je kunt hier meer lezen over de algemene tips en richtlijnen over e-mail content met betrekking tot de leverbaarheid. 

 

Veelvoorkomende Spam Check foutmeldingen

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende spam check foutmeldingen die onze klanten zien, en wat je kunt doen om ze op te lossen.

Foutmelding Oplossing

Verwijzing naar een spierverslapper

Zoek naar de woorden soma, cycl (cyclobenzaprine), flexeril, skelaxin of zanaflex.

E-mail van afzender is een vaak misbruikte e-mailprovider van eindgebruikers Gebruik geen gratis afzender-mailadres zoals @gmail, @yahoo. Je kunt beter een afzend adres met eigen domein gebruiken.
Geen beschrijving beschikbaar

Zoek naar woorden als:

  • "Jouw...account"
  • "Dr."
  • "jouw compensatie"

En check of het afzender-mailadres geen gratis afzender-mailadres is zoals @gmail, @yahoo.

BODY: geen beschrijving beschikbaar Zoek naar de zin "Beantwoord deze e-mail ..."
BODY: HTML heeft een onjuiste verhouding tussen tekst en afbeelding Negeren
Body: Bericht is 10% tot 20% HTML-verduistering
BODY: Bericht is 20% tot 30% HTML-verduistering
Zorg ervoor dat de tekst/afbeelding-ratio in evenwicht is. Het probleem is waarschijnlijk dat de inhoud te veel afbeeldingen en heel weinig tekst bevat. Soms wordt dit verkeerd weergegeven vanwege de complexe mobiele responsieve code die wordt gecreëerd door de e-mail ontwerp pagina.
URI: Gebruikt %-waardes binnen de host naam van een URL Dit kan gebeuren als je een personalisatie tag zoals %EMAIL% gebruikt, die SpamAssassin soms markeert. Je kunt dit negeren omdat dit op het moment van verzenden wordt ingevuld.
Veel geld verdienen! Verwijder het woord "lucratief" of "winstgevend" uit de e-mailtekst.
Er zijn teveel tags gebruikt in de code

Dit is meestal een vals positief testresultaat. SpamAssassin ziet de complexe code van onze e-mailontwerper en denkt dat het de inhoud van een bericht verdoezelt.

Onderwerp heeft een uitroepteken en vraagteken

Verwijder '!' en / of '?' uit onderwerpregels.

BODY: Removal phrase right before a link

Verwijder het woord 'Hier' in 'Hier Afmelden' aan de voettekst van de e-mail.

Onderwerp bevat "jouw gezin of jouw familie"

Gebruik niet de uitdrukking "jouw gezin of jouw familie".

Toegang krijgen tot een geblokkeerde* URL of het verdoezelen van een bron.

Meestal gebeurt dit met een aangepaste HTML. Kijk naar de bron van de URL's voor je afbeeldingen. Waarschijnlijk heb je een cache afbeelding uit Gmail gekopieerd / geplakt die afkomstig is van googleusercontent.com, die erg spam gevoelig is. Upload in plaats daarvan de JPG / PNG naar MailBlue en voeg deze toe aan de afbeelding manager bij campagnes, of host de afbeelding op jouw eigen domein.

Je bericht bevat kenmerken die lijken op die van oplichters

Verwijder de zin 'jouw vergoeding'.

Een URI-hostnaam heeft een lange hexadecimale reeks (6 tekens of meer). Dit ziet er verdacht uit

Controleer bij links op lange nummerreeksen, zoals abnormaal opgemaakte telefoonnummers. Dit kan ook gebeuren als je accountnaam een lange reeks cijfers heeft, zoals 1857105312.activehosted.com. Ons Support Team kan je helpen bij het veranderen van de accountnaam als dit het geval is.

Je bericht beweert een "marketingpartner" van de ontvanger te zijn. Dit wordt vaak als spam gezien.

Verwijder de term 'marketingpartner' of 'netwerkpartner'.

RAW: bericht bevat "beste," maar zonder naam

Je opende het bericht met 'Beste, ..' maar geen echte voornaam. Dit kan gebeuren als je 'Beste, %Voornaam%' gebruikt en SpamAssassin geen echte voornaam ziet, omdat de personalisatie tag nog niet is ingevuld.

BODY: bevat een tracking-ID-nummer

Zoek naar een zeer lange link of een heel lang woord met koppeltekens zoals Bestimmungs-Kraft-Session-2-Aufzeichnung die deze regel activeren.

In het onderwerp wordt gesproken over het verliezen van kilo's

Zoek in de onderwerpregel naar de uitdrukking "kilo's / gewicht verliezen" en pas dit aan.

UC_GIBBERISH_OBFU 

Zoek naar een zin als "condizioni VANTAGGIOSISSIME quello". Dit is meestal een vals positief test resultaat vanwege lange woorden in niet-Engelse of niet-Nederlandse taal.

BODY: HTML: afbeeldingen met 2000-2400 bytes aan woorden

Het bericht is erg kort met slechts een klein beetje tekst.

BODY: Eenmalige oplichting

Zoek naar 'eenmalig' of 'oplichting' of een combinatie van die woorden in de campagne-inhoud.

 

* De term "geblokkeerde lijst" staat ook bekend als "zwarte lijst". Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 1