Hoe voeg ik een inschrijfformulier blok toe aan mijn MailBlue landingspagina?

Landingspagina's zijn beschikbaar bij een plus of professional abonnement.

Het ''Inschrijfformulier'' blok zorgt er voor dat je de e-mailadressen van leads die op je pagina landen verzamelt. Als je dit blok hebt toegevoegd aan je landingspagina lay-out kan je de wijdte, achtergrond, knop en nog meer aanpassen. Net als bij andere blokken kan je een "Inschrijfformulier" blok aan elke pagina of paginasjabloon toevoegen, bewerken, kopiëren en verwijderen.

In dit artikel:

Goed om te weten

• Het ''Inschrijfformulier'' blok is gescheiden en anders dan de formulieren die je hebt gecreëerd in het "Formulieren'' menu van je MailBlue account
  • Het ''Inschrijfformulier'' blok heeft geen dubbele opt-in
  • Het ''Inschrijfformulier'' blok voegt niet automatisch bezoekers toe aan je marketinglijst(en). Om contacten toe te voegen op een lijst met dit onderdeel moet je een automatisering creëren met de trigger ''Tag is toegevoegd''
  • Het is niet mogelijk om extra velden toe te voegen aan het ''Inschrijfformulier'' blok. Dit blok verzamelt enkel het e-mailadres van de bezoeker
  • Bij het indienen van een formulier heeft het blok "Inschrijfformulier" geen aanpassingsopties zoals het tonen van een bedankbericht of het doorverwijzen van bezoekers naar een andere URL
  • Als je contacten direct op een lijst wilt zetten of ze door een dubbele opt-in wilt laten gaan, zou je naar dit artikel kunnen kijken.

Tags toevoegen aan contacten vanuit het ''Inschrijfformulier'' blok

Wanneer een bezoeker het ''Inschrijfformulier'' invult, zal er een contactrecord worden aangemaakt in het MailBlue account. Twee tags zullen toegevoegd worden aan contacten die dit formulier invullen:

• MailBlue - pages
  • MailBlue - pages - [pagina naam]

Voeg het ''Inschrijfformulier'' blok toe aan je lay-out

Om het ''Inschrijfformulier'' blok toe te voegen aan je lay-out, sleep het van het rechtermenu naar je pagina in de opmaakfunctie.

Het blok zal worden toegevoegd aan de pagina.

Stijl en bewerk het ''Inschrijfformulier'' blok

Je kan de volgende elementen van het formulier aanpassen:

1. Zichtbaarheid

Maak het formulier zichtbaar op desktop, mobiel of beide.

2. Breedte

Je kan de breedte aanpassen in pixel of %.

3. Achtergrond

Dit kan je gebruiken om de achtergrond van het formulier te veranderen. Je kan ook de kleur en het verloop aanpassen en een afbeelding of video toevoegen.

4. Tussenruimte binnenkant

Typ een nummer in het veld om ruimte te creëren tussen het formulier blok en het gedeelte waarin het staat. Het vergroten van de tussenruimte zal het gedeelte vergroten op je pagina. Je kan kiezen welke zijdes van het formulier tussenruimtes hebben.

5. Inschrijf thema

Hier kan je het thema aanpassen of kiezen voor het standaard thema.

6. Plaatshouder

Hier kan je een tekst aanduiden voor je bezoekers.

7. Abonneerstijlen

Verander de kleur, maat en vorm van de verzend knop. Je kan één van de volgende maten kiezen: klein, middel en groot. Je kan één van de volgende vormen kiezen: vierkant, rond of pilvorm. De beschikbare kleuren zijn gebaseerd op het thema van de landingspagina.

8. Knop thema

Verander de verzend knop hier. Je hebt de keuze uit: plat, blokkering, bubbelig, omschreven en outlined.

Dupliceer een ''Inschrijf formulier'' blok

Je kan elk blok op de pagina dupliceren. Om dit te doen klik op het inschrijf formulier dat je wilt dupliceren in het bovenste rechtermenu.

Verwijder een ''Inschrijf formulier'' blok

Je kan elk blok van je pagina verwijderen. Om dit te doen klik op het inschrijf formulier dat je wilt verwijderen in het bovenste rechtermenu.