Hoe verbind ik mijn domeinen met MailBlue Pages?

Pages is beschikbaar bij een plus en professional abonnement.

In dit artikel leer je hoe je subdomeinen kan creëeren voor jouw landingspagina's en hoe je zelfgemaakte domeinen verbindt.

Elke landingspagina die je hebt gepubliceerd in MailBlue heeft een domein. Je kan zowel het subdomein gebruiken dat we aanbieden of je kan een zelfgemaakt domein gebruiken.

In dit artikel:

Over MailBlue landingspagina subdomeinen

Wanneer je landingspagina's gebruikt, wordt er een subdomein gecreëert voor je op het MailBlue account. Het zal er ongeveer zo uit zien:  demomailblue.activehosted.com

Bijvoorbeeld, als jouw MailBlue account URL demomailblue.activehosted.com is, zal automatisch het subdomein demomailblue.ac-page.com worden gecreëerd. Alle pagina's die je publiceert, zullen staan onder de URL demomailblue.ac-page.com.

Als je een pagina "over ons'' hebt genoemd, dan zal je pagina live staan onder: demomailblue.ac-page.com/overons. Hier is ''Over ons'' de pagina slug.

Verbind je zelfgemaakte domein met MailBlue landingspagina's

Zelfgemaakte domeinen voor landingspagina's is beschikbaar voor Plus en Professional abonnementen.

Als je liever een ander subdomein gebruikt dan dat wij aanbieden, dan kan je jouw zelfgemaakte domein met MailBlue landingspagina's verbinden en dat domein gebruiken.

Om dat te doen, moet je eerst inloggen bij je hostingpartij en een CNAME record toevoegen dat verwijst naar jouw landingspagina domein.

Je hoeft maar één keer een zelfgemaakt domein te installeren.

Om je zelfgemaakte domein te verbinden:

1. Log in bij je hostingpartij en voeg een CNAME record toe die verwijst naar je landingspagina domein. En maak een TTL (Time To Live) van 12 uur aan (indien mogelijk).

2. Open een nieuw tabblad of venster in je webbrowser en log in bij je MailBlue account.

3. Als je ingelogd bent bij MailBlue, klik op ''Site" in het linker menu.

4. Klik op de "Pages'' Optie aan de linkerkant.

5. Klik op het ''Domeinen'' tabblad.

6. Klik op ''Nieuwe domein toevoegen'' .

7. Er opent een pop-up scherm.

• Typ of plak je zelfgemaakte domeinnaam in het veld
  • Klik op de ''Afronden'' knop

Configureer je DNS instellingen

Dit kan je doen bij de hostingpartij van je website.

Algemene gids voor het toevoegen van je domein

1. Open een nieuw tabblad in je webbrowser en log in bij de website van je hostingpartij .

2. Ga naar het stuk van de website waar je de DNS instellingen kan wijzigen (bijvoorbeeld bij geavanceerde instellingen).

3. Vind het stuk waar je een CNAME Record kan toevoegen of aanpassen. Soms wordt het ''Host'' records of ''Alias'' records genoemd.

4. Als er een bestaande record is waar de ''Host'' waarde hetzelfde is als je subdomein, dan moet je die eerst verwijderen voordat je jouw CNAME van dezelfde "host'' waarde toevoegt.

5. Voeg een nieuw CNAME record toe met de ''Host'' en ''Waarde of punten tot'' waardes je hierboven hebt gekregen.

6. Klik op opslaan.

Als je ''www'' gebruikt als je landingspagina subdomein, dan moet je ook een omleiding creëeren in je DNS instellingen dat verwijst naar het hoofd domein. Dat verzekert namelijk dat je bezoekers naar het juiste domein gaan zonder ''www'' eerst te typen.

Verifieer je domein

Als er een geel ''!'' naast je zelfgemaakte domein staat in MailBlue, dan betekent dat, dat het systeem nog aan het proberen is om je CNAME record te verifiëren.

Als je DNS instellingen verkeerd zijn ingesteld en je terug bent gegaan om dit te herstellen, klik dan op ''verifieer DNS instellingen'' om een verzoek in te zenden om de nieuwe aanpassingen te verifiëren. Nadat je domein is geverifieerd zie je een groen vinkje.

Het kan 48 uur duren voor alle DNS je naar het juiste domein sturen. Dat is een standaard iets onder alle website hosting partijen en kunnen wij verder niets aan doen.
Als je zelfgemaakte domein nog niet is geverifieerd na 48 uur, dan kan dit een probleem zijn dat bij de hostingpartij ligt. Ons support team zal je hier niet verder mee kunnen helpen, maar we raden je aan contact op te nemen met het support team van je hostingpartij.

Voeg je zelfgemaakte domein toe aan een landingspagina

Nu dat je jouw domein aan pages hebt toegevoegd en de CNAME record in je DNS instellingen hebt aangepast, kan je het domein gebruiken voor elke nieuwe landingspagina die je maakt.

1. In de Pages pagina in je MailBlue account kan je met je muis over het ontwerp van een landingspagina gaan waar je je domeinnaam aan wil toevoegen. Klik op ''ontwerp bewerken''.

2. Klik op de ''Pagina publiceren'' knop.

3. Er zal een pop-up openen. Klik op de ''Domein'' Dropdown en klik op jouw zelfgemaakte domein dat je wilt gebruiken voor de landingspagina.

4. Klik op de ''Publiceren'' knop.

Verwijder een zelfgemaakt domein

Om een domein te verwijderen:

1. Klik op de Pages pagina in je MailBlue account op het "Domeinen" tabblad.

2. Zweef met je muis naar rechts over het domein dat je wilt verwijderen.

3. Klik op de prullenbak.