Hoe verbind ik mijn domeinen met MailBlue Pages?

Pages is beschikbaar voor Plus en Professional abonnementen. 

In dit artikel leer je hoe je voor jouw landingspagina's subdomeinen kunt creëeren en zelfgemaakte domeinen verbindt. 

Elke landingspagina die je hebt gepubliceerd in MailBlue heeft een domein gebaseerd op je
account-URL. Je kunt zowel het subdomein gebruiken dat we aanbieden of je kunt een zelfgemaakt domein gebruiken.

In dit artikel komt het volgende aan bod: 

Subdomeinen van MailBlue landingspagina's 

Wanneer je landingspagina's gebruikt, wordt er automatisch een subdomein gecreëerd voor je op het MailBlue account. Wanneer jouw MailBlue account-URL 'demomailblue.activehosted.com' is, zal automatisch het subdomein demomailblue.ac-page.com worden gecreëerd. Alle pagina's die je publiceert, zullen staan onder de URL demomailblue.ac-page.com.

Als je een landingspagina 'Contact' noemt, dan zal je pagina live staan onder:
demomailblue.ac-page.com/contact. Hier is 'Contact' de zogeheten pagina slug. 

Verbind je zelfgemaakte domein met MailBlue landingspagina's 

Als je liever een ander subdomein gebruikt dan standaard wordt aangeboden, dan kun je jouw eigen domein met MailBlue landingspagina's verbinden en dat domein gebruiken. 

Om dat te doen, moet je eerst inloggen bij je hostingpartij en een CNAME record toevoegen dat verwijst naar jouw landingspagina domein. 

Dit is een eenmalige actie, waarna je het domein voor iedere landingspagina kunt selecteren.

Om je zelfgemaakte domein te verbinden: 

1. Log in bij je hostingpartij en voeg een CNAME record toe die verwijst naar je landingspagina domein en maak een TTL (Time To Live) van 12 uur aan (indien mogelijk).

2. Open een nieuw tabblad of venster in je webbrowser en log in bij je MailBlue account. 

3. Als je ingelogd bent bij MailBlue, klik op 'Website' in het linker menu.

4. Klik op de 'Pages' optie aan de linkerkant.

5. Klik op het 'Domeinen' tabblad.

mailblue-pages-domeinen.png

6. Klik op 'Nieuwe domein toevoegen'.

7. Er verschijnt een melding om je te informeren over de domeinnamen omtrent de Pages functionaliteit. Klik hier op 'Volgende'.

8. Er opent een pop-up scherm waarin wordt gevraagd of je je CNAME al hebt doorgevoerd bij je hosting partij.

Indien je dit niet hebt gedaan klik je op 'Ik heb geen CNAME-record aangemaakt in mijn hostingprovider of heb geen 48 uur gewacht'. Om verder te gaan dien je eerst de CNAME toe te voegen bij je hosting partij. De waarde die je dient in te voegen wordt weergegeven in het venster.

Heb je de CNAME al wel doorgevoerd bij je hosting partij, dan klik je op 'Ik heb een CNAME-record aangemaakt in mijn hostingprovider die al minstens 48 uur live is'. Vervolgens vul je het aangepaste URL in.

Configureer je DNS-instellingen 

Dit kun je doen bij de hostingpartij van je website.

Algemene gids voor het toevoegen van je domein

1. Open een nieuw tabblad in je webbrowser en log in bij de website van je hostingpartij.

2. Ga naar het stuk van de website waar je de DNS-instellingen kan wijzigen (bijvoorbeeld bij geavanceerde instellingen).

3. Vind het stuk waar je een CNAME Record kan toevoegen of aanpassen. Soms wordt het 'Host' records of 'Alias' records genoemd.

4. Als er een bestaande record is waar de 'Host' waarde hetzelfde is als je subdomein, dan dien je die eerst te verwijderen, voordat je jouw CNAME van dezelfde 'Host' waarde toevoegt. 

5. Voeg een nieuw CNAME record toe aan de 'Host' met de waarden zoals hierboven beschreven.

6. Klik op 'Opslaan'. 

Als je 'www' gebruikt als je landingspagina subdomein, dan moet je ook een omleiding creëeren in je DNS-instellingen dat verwijst naar het hoofd domein. Dat verzekert namelijk dat je bezoekers naar het juiste domein gaan zonder 'www' eerst te typen. 

Verifieer je domein 

Als er een geel '!' naast je zelfgemaakte domein staat in MailBlue, dan betekent dat dat het systeem nog aan het proberen is om je CNAME record te verifiëren. 

Wanneer jouw DNS-instellingen verkeerd zijn ingesteld en je terug bent gegaan om dit te herstellen, klik dan op 'verifieer DNS-instellingen' om een verzoek in te zenden om de nieuwe aanpassingen te verifiëren. Nadat je domein is geverifieerd zie je een groen vinkje. 

Het kan 48 uur duren voor alle DNS-records je naar het juiste domein sturen. Dat is een standaard voor alle website hosting partijen. Hier kunnen wij als MailBlue zijnde verder geen invloed op uitoefenen.

Als je zelfgemaakte domein nog niet is geverifieerd na 48 uur, dan kan dit een probleem zijn dat bij de hostingpartij ligt. Ons support team zal je hier niet verder mee kunnen helpen, maar we raden je aan contact op te nemen met het support team van je hostingpartij. 

Voeg je zelfgemaakte domein toe aan een landingspagina 

Nu je jouw domein aan Pages hebt toegevoegd en de CNAME record in je DNS-instellingen hebt aangepast, kun je het domein gebruiken voor elke nieuwe landingspagina die je maakt. 

1. In de Pages pagina in je MailBlue account kan je met je muis over het ontwerp van een landingspagina gaan waar je je domeinnaam aan wil toevoegen. Klik op het pijltje naast 'Ontwerp bewerken'.

2. Selecteer op de 'URL bewerken'.

3. Er zal een pop-up openen. Klik op de 'Domein' Dropdown en klik op jouw zelfgemaakte domein dat je wilt gebruiken voor de landingspagina. 

4. Klik op de 'Afsluiten' knop. 

Verwijder een zelfgemaakt domein 

Om een domein te verwijderen: 

1. Klik op de Pages pagina in je MailBlue account op het 'Domeinen' tabblad.

2. Zweef met je muis naar rechts over het domein dat je wilt verwijderen.

3. Klik op de prullenbak. 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0