Gebruik een sjabloon voor jouw MailBlue landingspagina

Pages is beschikbaar bij een plus en professional abonnement.

Pagina sjablonen maken landingspagina's ontwerpen makkelijker. Als je eenmaal een sjabloon hebt geselecteerd, hoef je alleen nog maar te focussen op de content. Je kunt een pagina maken met behulp van een vooraf ontworpen sjabloon of een aangepast sjabloon dat je zelf hebt gemaakt.

In dit artikel:

Over paginasjablonen

Wanneer je een landingspagina creëert, kan je gebruik maken van de sjablonen die we aanraden als startpunt. Het gebruiken van een sjabloon voor je landingspagina verzekert je van consistentie in je branding en bespaart je tijd. Er zijn twee verschillende sjablonen die je kan gebruiken voor je landingspagina's:

Stock pagina sjablonen zijn vooraf ontworpen sjablonen die beschikbaar zijn in je account.

Op maat gemaakte pagina sjablonen zijn sjablonen die je hebt gebouwd of bewaard. Er zit geen limiet aan dit aantal sjablonen dat je kan hebben in jouw account.

De op maat gemaakte sjablonen door jou zijn niet beschikbaar voor andere gebruikers van MailBlue.

Hoe bouw je een op maat gemaakt sjabloon

Om een nieuwe pagina sjabloon te maken:

1. Klik op ''Site'' in het linker menu

2. Ga naar de "Pages'' pagina in het linker menu

3. De "Pages" pagina zal laden. Klik op het ''Sjablonen'' tabblad

4. Klik op de ''+ Sjabloon'' knop

5. Een ''Template voor nieuwe pagina'' pop-up zal verschijnen. Type de naam van het sjabloon in het veld. Daarna klik je op de ''Ga verder'' knop

6. Je zal naar de sjablonen pagina worden geleid. Zweef met je muis over het bestaande sjabloon dat je wilt gebruiken om mee te starten. Klik vervolgens op "gebruik dit sjabloon''.

Tip:

Je kan een template van te voren bekijken voordat je een start sjabloon kiest. Om dat te doen, zweef met je muis over het sjabloon en klik op ''Voorvertoning''.

Je kan nu verder gaan met het creëren van de op maat gemaakte sjabloon naar jouw smaak in de editor. De veranderingen die je maakt, worden automatisch opgeslagen op je nieuwe sjabloon. Je kunt geen sjabloon naar jouw URL publiceren.

Sjabloonpagina acties

Je kunt een paginasjabloon kopiëren, hernoemen of je kan het sjabloon weggooien. Dit doe je door met je muis over het sjabloon te zweven en op de bolletjes te klikken.

Bewaar een bestaande pagina als een op maat gemaakt sjabloon

Een bestaande pagina die je hebt ontworpen, wordt automatisch opgeslagen als sjabloon. Deze vind je terug bij ''Aangepast" als je een nieuw sjabloon uit gaat kiezen.