Hoe verstuur ik e-mails binnen een automatisering enkel op doordeweekse dagen?

Navigeer in het hoofdmenu van MailBlue naar 'automatiseringen', pak de automatisering er bij waarin de mail zit waar je dit voor in wilt stellen en klik op het plusje boven de betreffende mail:

Vervolgens kies je voor het tabblad 'voorwaarden en werkstroom' en selecteer je de wachtstap:

Vervolgens klik je op de checkbox voor 'Wachten totdat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan':

Dan klik je in de voorwaarden editor op de keuzemogelijkheid Datum & Tijd:

Je kunt vervolgens kiezen voor 'Huidige dag van de week'. Hierin kun je kiezen uit de huidige dag van de week gebaseerd op de tijdzone van het contact (deze geografische gegevens worden bepaald op basis van het IP adres van een contact) of huidige dag van de week vanuit jouw huidige tijdzone (Europa/Amsterdam als je jezelf in Nederland bevindt).
In het voorbeeld gaan we uit van 'Huidige dag van de week (Tijdzone van contact)':

Automatisch staat de tussenstap op 'Is' ingesteld en kun je in het rechterveld middels de pijl het drop-down menu openen en voor 'weekdag' kiezen:

Vervolgens klik je op de groene button 'Opslaan' en in het scherm daarna wederom op 'Opslaan'.

Alle contacten die deze wachtstap tegenkomen op een dag in het weekend, zullen nu in de wachtstap blijven staan tótdat het een doordeweekse dag is en dan wordt de e-mail verstuurd. Indien je dit voor meerdere mails binnen een automatisering wenst, raden we aan om boven de betreffende mail(s) wederom een wachtstap als deze te plaatsen.