Hoe maak ik een koppeling met LearnSpot?

Je kunt LearnSpot en MailBlue koppelen door middel van Zapier. Dit is een tool waarmee je meerdere soorten software met elkaar kunt integreren. Nog niet bekend met Zapier? Lees dan eerst dit artikel.

Hoe werkt de koppeling

Stel je wilt iemand toegang verlenen tot een module in LearnSpot zodra ze worden toegevoegd aan een lijst in MailBlue, of je wilt een specifieke mail sturen nadat iemand een module heeft afgerond, dan kun je gebruik maken van deze koppeling.

In Zapier kun je dus precies aangeven op basis van welke actie welk gevolg moet plaatsvinden.

Je kiest eerst welke apps je wilt koppelen. Voor LearnSpot, dien je in Zapier te zoeken voor de app LearnDash. Voor MailBlue kies je voor de app ActiveCampaign.

Dit ziet er als volgt uit:

Zodra je een start trigger en actie hebt geselecteerd, klik je op 'make a zap'.

Als eerste zal Zapier je vragen om je LearnDash en ActiveCampaign account te koppelen met API gegevens.

Die van LearnSpot (LearnDash) vind je in je LearnSpot omgeving:

• Klik in het menu op 'trainingen' en vervolgens 'Zapier'
  • Hier vind je de API Key, deze kun je in Zapier invoeren
  • Voor de API url kopieer je jouw persoonlijke LearnSpot url. Je dient alles voor de '/' te selecteren, zoals bijvoorbeeld: https://training.learnspot.online/

De API gegevens van MailBlue (ActiveCampaign) vind je hier.

Vervolgens kun je alle stappen van de Zap doorlopen en aangeven welke gegevens je heen en weer wilt sturen tussen beide platformen.

Voorbeeld

Stel je wilt iemand een tag in MailBlue meegeven zodra ze een course in LearnSpot hebben afgerond.

1. Je maakt dan de volgende combinatie:Schermafbeelding_2021-02-23_om_10.52.33.png
  2. Vervolgens wordt je gevraagd om in te loggen bij LearnDash en kun je de API gegevens invoeren (zoals eerder in dit artikel beschreven):
  3. Na het inloggen selecteer je jouw account en kun je de start trigger van Zapier testen.
  4. Zapier trekt dan data uit je LearnSpot account van een voorbeeld contact die (in dit geval) een course heeft afgerond:Schermafbeelding_2021-02-23_om_10.57.02.png
  5. Vervolgens ga je door naar de actie, namelijk 'create/update contact in ActiveCampaign'. Ook hier log je in door middel van de API gegevens.
  6. Vervolgens wordt je gevraagd welke velden / informatie je wilt koppelen aan MailBlue. Je kunt bijvoorbeeld aangeven op welke lijst ze ingeschreven moeten worden en dus invullen welke tag ze mee moeten krijgen. Je dient ook verplicht het e-mailadres mee te geven. Zodra je hier op klikt krijg je de data te zien van het voorbeeld contact en kun je het e-mailadres koppelen:
  7. Klik na het koppelen van de velden op 'continue'. Hierna kun je de Zap testen. Je kunt na de test checken in je MailBlue account of het voorbeeld contact goed is doorgekomen en de juiste informatie heeft meegekregen.
  8. Geef je Zap links bovenin een naam en gebruik het schuifje rechts om je Zap aan te zetten. Vanaf dat moment wordt iedereen die een course heeft afgerond op deze manier aan je MailBlue account toegevoegd.

Voor meer informatie over hoe Zapier precies werkt, bekijk ook de handleiding.