Hoe koppel ik mijn PayPal account aan MailBlue?

Met de PayPal integratie kun je data vanuit PayPal doorsturen naar je MailBlue account. Zo kun je orders doorsturen, contacten aanmaken en updaten en een automation starten zodra een order is afgerond in PayPal.

Voordat je van start gaat:

• Je hebt een MailBlue account en een PayPal account nodig
  • De integratie is beschikbaar voor Lite, Plus en Professional
  • De integratie voegt contacten niet toe aan een lijst (maar dit kan met een automation alsnog)
  • PayPal velden kunnen alleen gekoppeld worden aan bestaande velden in MailBlue. Er worden dus niet automatisch nieuwe velden aangemaakt
  • Mocht je het e-mailadres dat gekoppeld staat aan jouw PayPal account wijzigen, dan moet je de integratie in MailBlue opnieuw activeren

Hoe werkt het de integratie

Je kunt kiezen om data in te laden zodra een van de volgende gebeurtenissen plaatsvindt:

- Een order in PayPal is goedgekeurd

- Een order in PayPal is afgerond

Zodra contacten via PayPal worden toegevoegd aan je MailBlue account, krijgen ze de volgende tags mee:

- paypal-integration

- paypal-integration-EVENT_NAAM

Zodra je de integratie hebt voltooid krijg je ook een nieuwe automation trigger in je account, namelijk dat een PayPal event heeft plaatsgevonden. De trigger kun je vinden onder het tabje 'CX Apps' binnen het trigger modaal. Deze trigger kun je gebruiken om geautomatiseerd mails te sturen na aankoop of om bijvoorbeeld je klant om feedback te vragen.

Hoe maak je de koppeling

1. Klik in MailBlue in het menu op 'Apps'
  2. Voer in het zoekveld 'PayPal' in
  3. Klik op de PayPal app
  4. Klik op 'Connect Account'
  5. Klik in het modaal op 'Connect'
  6. Je wordt gevraagd om in te loggen op je PayPal account en klik op 'Log in'
  7. Om MailBlue toegang te geven dien je op 'Agree' te klikken
  8. Klik vervolgens op 'Add New Resource'
  9. Klik op 'Select' om je PayPal account te selecteren
  10. Gebruik de dropdowns om een resource en event type te selecteren, klik vervolgens op 'Continue'
  11. Vervolgens dien je de velden vanuit PayPal te koppelen aan velden in je MailBlue account, klik op 'Finish' zodra je klaar bent

Je PayPal is nu gekoppeld. Informatie van klanten wordt automatisch doorgestuurd naar je MailBlue account zodra ze de actie voltooien die je hebt geselecteerd bij resource en event (stap 10).

Velden opnieuw koppelen

Wil je opnieuw je velden koppelen? Dat kan altijd!

1. Open de PayPal app in MailBlue (Apps > Gekoppelde Apps > PayPal)
  2. Klik op de resource waarvan je de velden wilt wijzigen
  3. Wijzig zoals gewenst de koppeling van de velden
  4. Klik op 'Finish'

Verbinding verbreken

Als je een resource wil ontkoppelen:

1. Open de PayPal app in MailBlue (Apps > Gekoppelde Apps > PayPal)
  2. Klik op het trash/vuilnisbak icoontje naast de resource die je wilt verwijderen
  3. Klik in het modaal op 'remove'
  4. Hiermee is de resource verwijderd maar is je PayPal account nog steeds gekoppeld

Wil je ook je PayPal account ontkoppelen:

1. Open de PayPal app in MailBlue (Apps > Gekoppelde Apps > PayPal)
  2. Klik op 'disconnect'
  3. Klik in het modaal op 'disconnect'