Hoe plaats ik een formulier op mijn website?

Wil je eerst weten hoe je een formulier aanmaakt? Lees dan dit artikel.

Om het formulier te integreren, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Klik in het menu op 'Site'
  2. Klik vervolgens op het subtabje 'Formulieren'
  3. Klik op het formulier dat je wilt integreren
  4. Het formulier en de bewerk module opent, klik rechts bovenin op 'Integreren'
  5. Je komt nu op een pagina uit waar staat 'Integreer je formulier'. Je ziet hier twee codes:
    1. Eenvoudig insluiten: dit is een stukje code die je in je website kunt plaatsen waarmee het formulier zichtbaar wordt. Mocht je achteraf wijzigingen maken in het formulier, worden deze ook direct doorgevoerd op je website. Dit is de fijnste optie.
    2. Volledig insluiten: hiermee pak je de volledige code en CSS van het formulier mee. Sommige website systemen hebben moeite om de eenvoudig insluitcode goed te weergeven, in dat geval is deze optie beter. Let op; mocht je wijzigingen maken in het formulier dien je de code opnieuw op je website te plaatsen.
  6. Ga naar je website. Dit stukje is per website systeem anders, maar we nemen even als voorbeeld WordPress. De meeste WordPress thema's bieden de mogelijkheid om een codeblok / custom html blok in je pagina te plaatsen. Plaats dit blok in je pagina en plak hier de code uit de integratie pagina. Na opslaan en publiceren is dit ook zichtbaar op je website.

Let op: dit is een voorbeeld van een WordPress omgeving. Maar elke omgeving is anders en er zijn ook verschillende thema's beschikbaar binnen WordPress. Het kan dus zijn dat het er bij jou anders uit ziet.

Voor de meeste website systemen geldt dat het mogelijk is om een code blok toe te voegen. Weet je niet zeker hoe dit werkt? Vraag deze informatie dan op bij het website systeem dat je gebruikt of mail ons even, dan kijken wij met je mee!