Een koppeling maken met Lightspeed

Het is mogelijk om Lightspeed met MailBlue te koppelen door middel van een koppeling van Combidesk. In dit artikel lees je welke varianten beschikbaar zijn en onderaan vind je hoe je de koppeling kunt activeren.

Er zijn twee koppelingen beschikbaar, de Lite en de Pro.

De Lite versie werkt met een MailBlue Lite abonnement.
De Plus versie werkt met een MailBlue Plus en Professional abonnement.

De laatste versie (Plus) is het meest uitgebreid, omdat de koppeling via de deep-data integratie loopt. Dit betekent dat je:
- Alle order data kunt verzamelen en kunt gebruiken om te segmenteren
- Je een verlaten winkelwagen automation kunt inzetten.

Let op: De abandoned cart optie in de Plus variant werkt op dit moment niet bij iedereen naar behoren. Je kan onze support afdeling benaderen voor meer informatie hierover.

Met de Lite versie kun je alleen de meest recente orders van je klanten inzien en is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van de geautomatiseerde verlaten winkelwagen melding.

Zie hieronder de verschillen:

Lite (5,- per maand) Plus (15,- per maand)
Sync. Klantgegevens

(voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum)

Deep Data Integratie
Sync. Adresgegevens

(bedrijfsnaam, land)

Sync. Klantdata (E-mailadres)
Sync. CLV data

(Totaal omzet, Totaal orders, Totaal producten)

Sync. CLV data (Totale omzet, Totaal aantal orders, Aantal gekochte producten)
Sync. Order data

(Laatste orderbedrag, Laatste order valuta, Laatste order productnaam, Laatste order aantal producten,
Laatste order besteldatum, Laatste order SKU, Laatste order categorie)

Sync. Order data (Producten uit order, Prijs, Aantal, SKU, Afbeelding)

Klik hieronder op de gewenste versie om de koppeling aan te vragen:

MailBlue LITE: perfect voor het synchroniseren van klantdata.

MailBlue PLUS: perfect voor het synchroniseren van orderdata.

Hoe activeer ik de koppeling?

Installatie LITE

1. In Lightspeed: Klik op 'installeren' en vul je gegevens in. Klik vervolgens op 'grant access'.

2. Klik op 'verbind je ActiveCampaign account'. Hier kun je vervolgens de API url en API key invoeren. Deze vind je in jouw MailBlue account onder 'instellingen' > 'ontwikkelaar'.

3. Selecteer in Lightspeed je mailinglijst en voltooi de installatie. Het is dus belangrijk dat je van te voren al een lijst in jouw MailBlue account hebt staan.

Installatie PLUS

1. In Lightspeed: Klik op 'installeren' en vul je gegevens in. Klik vervolgens op 'grant access'.

2. Klik op 'verbind je ActiveCampaign account'. Hier kun je vervolgens de API url en API key invoeren. Deze vind je in jouw MailBlue account onder 'instellingen' > 'ontwikkelaar'.

3. Selecteer in Lightspeed je mailinglijst en voltooi de installatie. Het is dus belangrijk dat je van te voren al een lijst in jouw MailBlue account hebt staan.