Hoe verwijder ik alle niet-betrokken contacten uit een lijst?

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je lijsten op te schonen, zodat je lijsten blijven bestaan uit actieve en betrokken contacten. Dit zal niet alleen je open rates (aantal geopende mails) verbeteren maar zal ook spamklachten, uitschrijvingen én bounces verminderen. Dit alles om verzekerd te zijn dat je mails die je verstuurd ook werkelijk in de inbox van je contacten terecht komen.

Voordat je de niet-betrokken contacten kunt verwijderen, dien je hier eerst een automatisering voor te bouwen die 'meet' hoe betrokken je contacten zijn aan de hand van toegekende tags.
Dit is de Engagement Tagging Automatisering: Part 1 & 2.

Ná het doorlopen van de automatiseringen zoals in bovengenoemd artikel beschreven, zullen alle niet-betrokken contacten uiteindelijk de tag 'Inactive' toegekend krijgen.
Je kunt er dan voor kiezen om op een gegeven moment alle contacten met de tag 'Inactive' te verwijderen (of op een Inactieve lijst te plaatsen mocht je ze niet compleet uit het systeem willen halen).

Klik in het hoofdmenu links op “contacten”. Rechtsboven de contactenlijst vind je een zoekbalk. Door hier op te klikken wordt de optie “geavanceerd zoeken” weergegeven. Na het selecteren van deze optie krijg je de mogelijkheid om voorwaarden in te stellen.

segmenten aanmaken 1

Hier kun je vervolgens onder de keuzemogelijkheid 'contact details' de volgende voorwaarden kiezen: 'Tag is Inactive'

Klik vervolgens op de groene button 'zoek' en daar onder wordt dan de lijst weergegeven van alle contacten met deze tag.

Je kunt ze nu verwijderen uit een bepaalde lijst en ze op een inactieve lijst plaatsen.
Via de knop 'bewerk alles bij' kun je in de bulk editor voor deze actie kiezen (in dit voorbeeld gebaseerd op andere lijstnamen):

Je kunt de contacten indien gewenst ook allemaal aanvinken en vervolgens uit MailBlue verwijderen (let op: dit verwijderd de contacten volledig uit het systeem!):