Hoe krijg ik inzicht in mijn formulier statistieken?

 

Met MailBlue kun je de statistieken bekijken voor elk formulier dat je maakt. Je kunt bijvoorbeeld het totale aantal formulier inzendingen, het aantal aangemaakte contacten en het aantal gemaakte deals zien. Het toont ook de meest recente contacten aan die het formulier hebben verzonden met de optie om hun profiel records te bekijken.

In dit artikel laten we je zien waar je toegang kunt krijgen tot de formulier statistieken, zodat je alle vermelde gegevens kan definiëren.

 

Toegang tot formulier statistieken

Formulier statistieken zijn beschikbaar voor elk formulier dat wordt vermeld op de overzichtspagina bij “Formulieren’”. Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot de statistieken voor een specifiek formulier:

 1. Klik op "Site" in het linkermenu.

 2. Klik op de "Formulieren" opties aan de linkerkant.

 3. Zoek het formulier waarvoor je de statistieken wilt bekijken en klik op het pijltje omlaag. Deze bevindt zich naast de knop "Wijzig".

 4. Een vervolgkeuzemenu wordt uitgevouwen. Klik op de optie "Statistieken".

blobid0.png

 

Welke informatie wordt opgenomen in de formulier statistieken? 

Zodra je op de optie “Statistieken” in het vervolgkeuzemenu klikt, wordt een overzicht geopend van de “formulier statistieken”.

blobid1.png

Het overzicht “formulier statistieken” bevat de volgende informatie:

 • Gemaakt:
  Dit is de datum waarop het formulier is aangemaakt in je account.

 • Totaal aantal inzendingen:
  Het totale aantal keren dat een formulier is verzonden/is ingevuld.
  Dit nummer bevat ook de onderstaande punten, indien deze van toepassing zijn:
  • Dubbele inzendingen van het formulier door dezelfde contactpersoon
  • Inzendingen gedaan door contacten (met elke status) die al bestaan in het account
  • Inzendingen gedaan door contacten die het dubbele opt-in-proces voltooien (als deze wordt gebruikt). Als een contactpersoon een formulier indient maar zijn opt-in niet bevestigt, wordt dit niet weergeven in het totale aantal inzendingen.

 • Contacten gemaakt:
  Het aantal nieuwe contacten dat is aangemaakt als resultaat van het verzenden van je formulier. Als er al een contactpersoon in je account bestaat en een formulier indient, worden deze niet weergeven in dit statistiek overzicht. Dit komt omdat ze al een contactpersoon zijn in jouw account.

 • Deals gecreëerd:
  Dit is alleen van toepassing op formulieren die aan formulier actie “Toevoegen aan deal” gebruiken. 

  Het getal staat voor het aantal deals dat is gemaakt als resultaat van contactpersonen die dit formulier indienen. Omdat meerdere acties voor “Aan deal toevoegen” aan een enkel formulier kunnen worden toegevoegd, is het aantal dat in deze statistiek wordt weergeven, niet altijd synchroom met het aantal gemaakt contacten.

  Als een formulier naast het maken van een deal een dubbele opt-in gebruikt, door middel van de dubbele opt-in mogelijkheid, wordt de deal gemaakt zodra een contactpersoon zijn of haar aanmelding bevestigt.

 • Bekijk alle contacten
  Met vormcontacten wordt bedoeld het bekijken van alle contacten die zijn gemaakt door het formulier. Als het formulier een dubbele opt-in gebruikt, worden contacten die hun aanmelding bevestigen hier vermeld.

 • Meest recente contacten
  Deze informatie geeft je meeste recente contacten weer die je formulier hebben ingediend. Als een formulier gebruik maakt van een dubbele opt-in, worden de contacten die hun aanmelding bevestigen hier vermeld. 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0