Hoe SMS nummers gekozen zijn

De SMS functie is beschikbaar bij een plus en professional account.

Contacten in elk land kunnen sms-berichten ontvangen vanuit MailBlue. We hebben verschillende telefoonnummers die kunnen worden gebruikt om jouw sms-berichten te verzenden.

Landen met lokale nummers

Hieronder vind je een lijst met landen waarnaar we sms-berichten verzenden die lokale telefoonnummers gebruiken. Daarnaast hebben we het aantal gebruikte credits per verzonden bericht naar die landen vermeld.

Land Credits per verzonden bericht
Canada 1
Mexico 6
Nederland 11
Portugal 5
Zwitserland 8
Verenigd Koninkrijk    5
Verenigde Staten 1

Hoe het werkt

Sms-berichten worden verzonden vanuit automatiseringen. Wanneer een contactpersoon uit één van de landen die met een lokaal nummer worden ondersteund, jouw automatisering binnenkomt en bij de actie 'SMS verzenden' komt, zal onze sms-provider een 'van'-nummer selecteren dat overeenkomt met het land van de contactpersoon en datzelfde nummer wordt gebruikt voor jouw bericht.

Bijvoorbeeld: Een contactpersoon in Mexico komt in de automatisering en komt aan bij de sms-actiestap, er wordt dan een Mexicaans telefoonnummer gebruikt om de SMS te verzenden en worden er zes credits van jouw account afgeschreven.

De 'van' telefoonnummers worden gekozen door de sms-provider en kunnen variëren.

Landen met niet-lokale nummers

Klik op de onderstaande link om een lijst te zien van andere landen waar we ondersteuning bieden voor het verzenden van sms-berichten, samen met de credits die per bericht worden gebruikt. Sms-berichten die naar deze landen worden verzonden, zijn afkomstig van een Amerikaans nummer.

Klik hier voor een overzicht van andere ondersteunende landen

Hoe het werkt

Sms-berichten worden verzonden vanuit automatiseringen. Als de contactpersoon zich niet in een van de landen bevindt die met een lokaal nummer worden ondersteund, wordt automatisch een telefoonnummer uit de Verenigde Staten geselecteerd en gebruikt om het bericht te verzenden. Als een contactpersoon in Brazilië bijvoorbeeld in de sms-automatisering zit en bij de sms-stap aankomt, wordt een Amerikaans telefoonnummer gebruikt om het sms-bericht te verzenden en worden zeven tegoeden van jouw account afgeschreven.

De "Van" -telefoonnummers worden gekozen door de sms-provider en kunnen variëren.