Hoe voeg ik Google Analytics toe aan mijn MailBlue landingspagina?

In dit artikel lees je hoe je een Google Analytics trackingcode toevoegt aan jouw MailBlue langdingspagina. Pages is beschikbaar vanaf een plus account.

Je kan jouw Google Analytics tracking-ID (global site tag) toevoegen aan de instellingen van elke landingspagina die je maakt in MailBlue. Als je dit doet, kan je zien op welke pagina's bezoekers terechtkomen en wanneer ze deze pagina verlaten.

Belangrijk om te weten

• De Google analytics code moet worden toegevoegd aan elke pagina die je wilt volgen. Het is niet mogelijk om deze code aan alle pagina's tegelijk toe te voegen.
  • Zodra je Google Analytics aan jouw MailBlue pagina toevoegt, verzamelt het Google Analytics-account gegevens van bezoekers van jouw pagina. De pagina moet worden gepubliceerd om deze gegevens te kunnen volgen.
  • Je moet analyses hebben ingesteld bij Google en het tracking-ID ophalen.
  • Google Analytics wordt geleverd door Google, het is geen product van MailBlue. Als je hulp nodig hebt bij het instellen van Google Analytics, kan je dit "Get started with Analytics" -artikel raadplegen van Google.

Voeg Google Analytics toe aan jouw pagina

De tracking-ID van Google Analytics moet worden toegevoegd aan het veld <head> op het tabblad "Custom Code" in de instellingen van de pagina.

De tracking-ID van Google Analytics aan jouw pagina toevoegen:

1. Beweeg in het gedeelte "Pages" in jouw MailBlue-account de muis over de pagina waaraan je analyses wilt toevoegen en klik op "View Page Settings".

2. Er zijn twee velden onder "Custom Code": <head> en <body>. Typ of plak de Analytics-trackingcode van Google in het veld <head>.

3. Klik op de knop "Save" als je klaar bent.

Om te zien of Google Analytics gegevens verzamelt, moet je eerst jouw pagina publiceren en vervolgens de pagina-URL bezoeken. De "REAL-TIME" -pagina in jouw Google Analytics-account moet laten zien dat een bezoeker de pagina bekijkt.