Een ervaring creëren met Webpersonalisatie

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je gepersonaliseerde website-ervaringen kunt creëren met de functie Webpersonalisatie.

Voor je van start gaat

• Webpersonalisatie maakt gebruik van Site Tracking. Je moet jouw webpagina-URL op de witte lijst zetten om deze functie te gebruiken. Je moet er ook voor zorgen dat het vakje "Webpersonalisatie" is aangevinkt op de pagina Tracking in je MailBlue account instellingen
  • De sitetrackingcode moet in de footer van je webpagina staan
  • Webpersonalisatie verwerkt geen URL-omleidingen. Als je jouw URL omleidt naar een ander domein, moet je het bestemmingsdomein gebruiken
  • Je kunt de volgende elementen voor conceptervaringen bewerken: tekst, afbeeldingen en knoptekst
  • Je kunt het lettertype, de kleur of de plaatsing van de tekst niet opmaken
  • Afbeeldingen moeten worden opgeslagen op een hosting platform voor afbeeldingen

Hoe je een ervaring creëert
Met Webpersonalisatie kan je maximaal drie verschillende versies van een webpagina maken en deze vervolgens aan contactpersonen weergeven op basis van tags wanneer ze jouw site bezoeken. Deze versies van je webpagina worden Ervaringen genoemd.

Om een beleving te creëren:

1. Klik op "Site" (wereldbol pictogram) in het linkermenu.

2. Als je nog geen Ervaring hebt aangemaakt, wordt het "Create an Experience" module voor je geopend. Als je al een conceptervaring in jouw account heeft, klik je op de knop "Een ervaring maken".

3. Een "Selecteer je pagina" -module zal verschijnen.

• Klik op het dropdown-veld
  • Klik op de URL waarvoor je een ervaring wilt creëren
  • Klik op de knop "Start personaliseren"

Als je een nieuw domein wilt personaliseren, klik je op de optie "+ Een nieuwe pagina toevoegen" en voer je de pagina in die je wilt personaliseren. Klik vervolgens op de knop "Start personaliseren".

• We zullen deze URL automatisch op de witte lijst zetten
  • We zullen sitetracking en webpersonalisatie voor je inschakelen
  • Je moet de Javascript-code voor sitetracking toevoegen aan de footer van de pagina

4. De ervaringsbouwer wordt geladen. Klik op een van de opties voor "Deze pagina personaliseren" in de ervaringsbouwer.

5. Een "Add a New Version" -module wordt geopend en de segment bouwer verschijnt.

• Klik op het vak "Zoek een waarde"
  • Klik op de tag die je in dit segment wil gebruiken
  • Klik op de knop "Doorgaan"
  • Contacten met deze tag zien deze ervaring zodra deze is gepubliceerd.

6. Op het tabblad "Gepersonaliseerde pagina" word jouw webpagina weergegeven met een iframe. Je kunt tekst, afbeeldingen en knoptekst bewerken.

• Gebruik je muis om over een element op de pagina te bewegen
  • Klik op het element dat je wil bewerken

De "Element Editor" verschijnt aan de rechterkant.

7. Om andere tekst op de pagina te gebruiken, typ je deze in het vak "Typografie". Klik vervolgens op de knop "Wijzigingen opslaan".

8. Om een andere afbeelding te gebruiken, plak je de URL in het veld Afbeeldingsbron-URL. Ondersteunde bestandsindelingen voor afbeeldingen zijn: JPG, JPEG, PNG, SVG, GIF of WEBP.

Klik vervolgens op de knop "Wijzigingen opslaan".

Gewijzigde elementen worden gemarkeerd met groene streepjes.

9. Wanneer je klaar bent om de ervaring live te zetten, klik je op de knop "Publiceren".