Webpersonalisatie overzicht

In dit artikel leer je over de verschillende aspecten van de Webpersonalisatie-bouwer.

Ervaringen overzichtspagina
Op de pagina Overzicht van ervaringen staan alle ervaringen die je hebt gemaakt. Dit omvat ervaringen met concept-, gepubliceerde of onderbroken statussen.

Vanaf deze pagina kun je:

• Creëer een nieuwe ervaring
  • Bewerk een conceptervaring
  • Bekijk de status van een ervaring
  • Pauzeer een gepubliceerde ervaring
  • Hervat een onderbroken ervaring
  • Bekijk een voorbeeld van gepubliceerde en onderbroken ervaringen

Ervaringen kolom:
In de kolom Ervaringen staan de namen van elke ervaring. Onder elke naam zie je het domein waarop de ervaring van toepassing is. De meest recente ervaring staat onderaan de lijst.

Status kolom:
De statuskolom toont de status van elke ervaring.

• Concept
    De personalisatie is gestart, maar wordt niet gepubliceerd. Deze ervaring kan worden bewerkt.
  • Gepubliceerd
    De ervaring is live en je gekwalificeerde contacten zullen de personalisaties zien als ze op je website terechtkomen. Deze ervaring kan niet worden bewerkt.
  • Onderbroken
    De ervaring is gepubliceerd maar is niet langer actief. Deze ervaring kan niet worden bewerkt.

Pauzeer of hervat een ervaring
Als een ervaring wordt gepubliceerd of gepauzeerd, staat er een knop helemaal rechts op de ervaringsrij.

Leer hoe je ervaringen kunt publiceren, onderbreken en hervatten.

Ervaringen voorvertonen
Je kunt een voorbeeld van elke ervaring met een gepubliceerde of onderbroken status bekijken. Als je dit doet, krijg je meer inzicht in wat gekwalificeerde contacten kunnen zien als ze naar jouw site gaan.

Klik op de ervaringsnaam op de overzichtspagina om een voorbeeld van een ervaring te bekijken. De ervaringsbouwer wordt geladen. Klik op het tabblad "Gepersonaliseerde pagina".

Ervaringen bouwer
Zodra je op de knop "Een nieuwe ervaring maken" hebt geklikt en een URL hebt geselecteerd waarvoor je een ervaring wilt maken, wordt je doorgestuurd naar de pagina Ervaringen bouwer.

Op deze pagina kan je:

• Bekijk de pagina-URL
  • Bekijk de standaardpagina
  • Bekijk een voorbeeld van de ervaring
  • Bewerk elk element op de gepersonaliseerde pagina
  • Toon of verberg hoogtepunten van gewijzigde elementen
  • Publiceer, pauzeer of hervat de ervaring

Standaardpagina tabblad
De standaardpagina geeft de pagina weer waarvoor je een ervaring wil creëren. Deze pagina is hier ter referentie. Items in dit gebied kunnen niet worden bewerkt.

Gepersonaliseerde pagina
De gepersonaliseerde pagina geeft de webpagina weer waarvoor je een ervaring creëert. Deze pagina bevat een visuele editor en een element-editor.

Visuele editor
Deze editor geeft je webpagina weer met behulp van een iframe. Je kunt op elk element klikken om het te bewerken. Elementen die je kunt bewerken, zijn onder meer:

• Tekst
  • Afbeelding(en) die op je website worden weergegeven
  • Knop tekst

Je kunt deze editor niet gebruiken om een ander lettertype te gebruiken, de kleur van de pagina of de tekst te wijzigen, de plaatsing van de tekst te wijzigen.

Wijzigingen die in een individueel element in de editor zijn aangebracht, kunnen worden teruggedraaid door op het element te klikken en vervolgens op het pictogram "wijzigingen terugdraaien"

Element editor
Deze editor verschijnt helemaal rechts op het scherm als je op een element klikt om te bewerken.

• Als je op een tekstelement klikt, verschijnt er een vak "Typografie" waarin je nieuwe tekst kunt toevoegen
  • Als je op een afbeelding klikt, wordt er een veld 'URL van afbeeldingsbron' weergegeven waarin je de URL kunt plakken van de afbeelding die je wilt gebruiken
  • Als je op de optie "Terugzetten" klikt, keer je terug naar de meeste wijzigingen die je in de ervaring hebt aangebracht

Publiceren, pauzeren en hervatten knop

• Publiceer knop
    Er verschijnt een knop "Publiceren" als een ervaring zich in de conceptmodus bevindt. Als je op deze knop klikt, wordt de ervaring live gemaakt voor gekwalificeerde contacten.
  • Pauze knop
    Er verschijnt een knop "Pauze" als een ervaring wordt gepubliceerd. Als je op deze knop klikt, wordt de ervaring niet meer op je webpagina weergegeven.
  • Hervatten knop
    Er verschijnt een knop "Hervatten" als een ervaring is gepauzeerd. Als je op deze knop klikt, wordt deze ervaring live gemaakt voor gekwalificeerde contacten.