Webpersonalisatie overzicht

In dit artikel leer je over de verschillende aspecten van de Webpersonalisatie bouwer. Deze functie is beschikbaar bij een Professional abonnement.

Ervaringen overzichtspagina

Op de pagina Overzicht van ervaringen staan alle ervaringen die je hebt gemaakt. De ervaringen worden gegroepeerd per domein. Dit omvat ervaringen met concept-, gepubliceerde of onderbroken statussen.

Vanaf deze pagina kun je:

• Creëer een nieuwe ervaring
  • Bewerk een conceptervaring
  • Bekijk de status van een ervaring
  • Bekijk de segment criteria van een ervaring
  • Pauzeer een gepubliceerde ervaring
  • Hervat een onderbroken ervaring
  • Verwijder een ervaring
  • De prioriteit van een ervaring aangeven

Elk domein waarvoor je een ervaring maakt heeft een eigen container in het overzicht van Webpersonalisatie. Iedere container vermeldt alle ervaringen die voor dat domein zijn gemaakt en bevat de volgende informatie:

Prioriteit
Stel een prioriteit in door de volgorde van de ervaringen te wijzigen. Dit kun je doen middels het drag-and-drop principe. Contacten die zich kwalificeren voor meerdere ervaringen zien de hoogste geplaatste ervaring.

Ervaringen naam en status:
De ervaring naam is een naam die instelt bij het aanmaken van de ervaring. Een ervaring kan de volgende statussen hebben:

• Concept
    De personalisatie is gestart, maar wordt niet gepubliceerd. Deze ervaring kan worden bewerkt.
  • Gepubliceerd
    De ervaring is live en je gekwalificeerde contacten zullen de personalisaties zien als ze op je website terechtkomen. Deze ervaring kan niet worden bewerkt.
  • Onderbroken
    De ervaring is gepubliceerd maar is niet langer actief. Deze ervaring kan niet worden bewerkt.

Segment criteria
Deze kolom laat zien aan welk segment de ervaring is gekoppeld. Contacten moeten binnen het segment vallen om ervaring te zien.

Actie knop
Gebruik deze knop om de ervaring te bewerken, te hervatten, te pauzeren of the verwijderen.

Ervaringen bouwer

Zodra je op de knop 'Een nieuwe ervaring maken' hebt geklikt en een URL hebt geselecteerd waarvoor je een ervaring wilt maken, wordt je doorgestuurd naar de pagina waar je de ervaring kunt bouwen.

Op deze pagina kan je:

• Bekijk de pagina-URL
  • Bekijk de standaardpagina
  • Bewerk elk element op de gepersonaliseerde pagina
  • Bezoekers naar een andere pagina doorsturen zodra zij op een knop klikken
  • Toon of verberg hoogtepunten van gewijzigde elementen
  • Publiceer, pauzeer of hervat de ervaring

Standaardpagina tabblad
De standaardpagina geeft de pagina weer waarvoor je een ervaring wil creëren. Deze pagina is hier ter referentie. Items in dit gebied kunnen niet worden bewerkt.

Gepersonaliseerde pagina
De gepersonaliseerde pagina geeft de webpagina weer waarvoor je een ervaring creëert. Deze pagina bevat een visuele editor en een element-editor.

Visuele editor
Deze editor geeft je webpagina weer met behulp van een iframe. Je kunt op elk element klikken om het te bewerken. Elementen die je kunt bewerken, zijn onder meer:

• Tekst
  • Afbeelding(en) die op je website worden weergegeven
  • Knop tekst

Je kunt deze editor niet gebruiken om een ander lettertype te gebruiken, de kleur van de pagina of de tekst te wijzigen, de plaatsing van de tekst te wijzigen.

Element editor
Deze editor verschijnt helemaal rechts op het scherm als je op een element klikt om te bewerken.

• Als je op een tekstelement klikt, verschijnt er een vak "Typografie" waarin je nieuwe tekst kunt toevoegen
  • Als je op een afbeelding klikt, wordt er een veld 'URL van afbeeldingsbron' weergegeven waarin je de URL kunt plakken van de afbeelding die je wilt gebruiken
  • Als je op de optie "Terugzetten" klikt, keer je terug naar de meeste wijzigingen die je in de ervaring hebt aangebracht

Publiceren, pauzeren en hervatten knop

• Publiceer knop
    Er verschijnt een knop 'Publiceren' als een ervaring zich in de conceptmodus bevindt. Als je op deze knop klikt, wordt de ervaring live gemaakt voor gekwalificeerde contacten.
  • Pauze knop
    Er verschijnt een knop 'Pauze' als een ervaring wordt gepubliceerd. Als je op deze knop klikt, wordt de ervaring niet meer op je webpagina weergegeven.
  • Hervatten knop
    Er verschijnt een knop 'Hervatten' als een ervaring is gepauzeerd. Als je op deze knop klikt, wordt deze ervaring live gemaakt voor gekwalificeerde contacten.