Hoe kan content de afleverbaarheid van e-mails beïnvloeden?

 
In dit artikel worden enkele veelvoorkomende manieren beschreven waarop content de afleverbaarheid beïnvloedt met de huidige trends op het gebied van E-mail deliverability.

Algemene regels
 • Gebruik een herkenbare afzendernaam of afzender
  Probeer dit consistent te houden.
 • Moedig ontvangers aan om jouw e-mails door te sturen en te beantwoorden, en herinner hen eraan om jouw e-mailadres toe te voegen aan hun contactenlijst
  Al deze acties hebben zeer positieve resultaten over jouw afzenderreputatie.
 • Het is over algemeen een goed idee om alles wat onze Spam Check markeert te veranderen
  Als er bijvoorbeeld staat "Verdien veel geld!" Dit betekent dat je een taal hebt toegevoegd die lijkt op een "snel rijk worden-schema" en dit zal waarschijnlijk worden gemarkeerd als spam. Als je specifiek vragen hebt over deze regels, neem dan gerust contact met ons op voor hulp.
 • Maak het ontvangers gemakkelijk om zich uit te schrijven
  Hoe groter het lettertype voor afmelden is, hoe beter. Dit helpt spamklachten te voorkomen die 100x erger zijn dan een afmelding van een contact. Probeer nooit de afmeldlink te verbergen, dit zal uw leverbaarheid schaden.
 • Maak je geen zorgen over woorden die spam bevatten, zoals 'gratis' en '100%'
  Deze hebben doorgaans geen grote invloed op de afleverbaarheid. Over het algemeen is het beter om ze te vermijden, maar als je algemene verzendmethodes goed zijn (goede geëngageerde lijsten), dan hoef je niet al te kieskeurig te zijn over je woordkeuze - gezond verstand is het beste wat je kan gebruiken in deze keuze.

Specifieke no-go's

 • Gebruik geen link-verkorters (bijvoorbeeld bitly)
  Deze worden veel gebruikt door spammers om hun linkbestemmingen te maskeren en worden altijd vermeld op belangrijke blokkeerlijsten.
 • Gebruik geen volledige HTTP-link als de naar voren gerichte tekst van een hyperlink
  Dit is bijvoorbeeld wat je in je e-mails wilt vermijden: https://help.mailblue.nl 
  Het gebruik van een volledige hyperlink als het naar voren gerichte deel van een hyperlink ziet er verdacht uit, omdat er geen garantie is dat het daadwerkelijk doorverwijst naar die URL. De link kan net zo gemakkelijk omleiden naar een andere, kwaadaardige pagina. Gebruik in plaats daarvan eenvoudige tekst zoals "Klik hier" en sluit jouw link in die tekst aan. Je kan ook een knop in je communicatie opnemen die naar de juiste pagina linkt.
 • Probeer geen HTML-formulier of Javascript in uw e-mail te gebruiken
 • Voeg geen bijlagen toe


Veelvoorkomende misvattingen

 • Tekst-afbeelding verhouding is erg belangrijk
  Dit is een achterhaald advies. Onze spamcontrole geeft zelf een waarschuwing weer op de pagina met het Campagne-overzicht als je e-mail een scheefstaande tekst-beeldverhouding lijkt te hebben. Deze waarschuwing is meer een suggestie en heeft doorgaans geen effect op de leverbaarheid. Zorg er wel voor dat je geen afbeeldings-mail verzendt. Er zijn nog steeds contacten waarvan afbeeldingen standaard zijn uitgeschakeld in hun e-mailprovider.
 • Platte tekst zorgt voor een betere afleverbaarheid
  Dit is niet meer waar. De meeste e-mailfilters geven meer om je verzendgeschiedenis dan om het formaat dat wordt gebruikt om het bericht te verzenden (HTML versus platte tekst).
 • De koptekst "verzonden namens" of "via" doet afbreuk aan de afleverbaarheid
  Het heeft geen invloed op de afleverbaarheid van je mail. Je bent meer dan welkom om het te verwijderen, maar er is geen negatief effect op de leverbaarheid door het te laten zoals het is.


Bonus

Hoe persoonlijker je jouw e-mail kunt maken met conditionele inhoud en personalisatietags, hoe beter. De meeste e-mailserviceproviders kunnen de taal identificeren die op de ontvanger is gericht. Dit geldt met name voor het gebruik van personalisatie in een onderwerpregel of Van e-mailadres (afzender e-mailadres). Hoe meer je jouw bericht op de ontvanger kunt richten, hoe groter de kans dat de inbox denkt dat het bericht belangrijk is en thuishoort in de inbox.


 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0