Hoe kan ik gebruikers toevoegen en verwijderen?

Als je een gebruiker in de Admin-groep bent, kan je nieuwe gebruikers aan het account toevoegen en hun rechten beheren. Een gebruiker kan inloggen op jouw MailBlue-account en verschillende functies beheren. Je kan een gebruiker maken voor mensen in jouw bedrijf die je zullen helpen bij jouw marketing- en verkoopprocessen.

Als je de primaire accountbeheerder bent, kan je accountgebruikers verwijderen. Als je dit doet, kunnen die personen niet inloggen op het account en verschillende functies beheren. Misschien wil je dit doen als de persoon niet meer bij het bedrijf werkt of van rol is veranderd binnen de organisatie.

Gebruikers toevoegen aan een MailBlue-account

Het aantal gebruikers dat je aan jouw account kan toevoegen, is afhankelijk van jouw abonnement:

  • Lite: maximaal 3 gebruikers
  • Plus- en proefaccounts: maximaal 25 gebruikers
  • Professional: maximaal 50 gebruikers

Om een nieuwe gebruiker aan jouw account toe te voegen:

1. Klik op "Instellingen" in de linker benedenhoek van het account.

2. Klik op "Gebruikers en groepen" in het linkermenu.

3. Klik op de knop "Een nieuw gebruiker toevoegen".

mceclip0.png

4. Vul de velden in het pop-up formulier in en selecteer de gebruikersgroep waaraan je de gebruiker wilt toevoegen.

mceclip1.png

5. Klik op "Toevoegen".

 

Gebruikers verwijderen van een MailBlue-account

Houd rekening met het volgende voordat je een gebruiker uit het account verwijdert:

  • Alleen de primaire accountbeheerder kan accountgebruikers verwijderen
  • Nadat een gebruiker is verwijderd, kan de actie niet ongedaan worden gemaakt
  • Als de verwijderde gebruiker eigenaar is van lijsten, worden die lijsten opnieuw toegewezen aan de primaire accountbeheerder
  • Afbeeldingen die door de verwijderde gebruiker in Image Manager zijn ge├»mporteerd, worden uit het account verwijderd
  • Sjablonen die door de verwijderde gebruiker zijn gemaakt, worden uit het account verwijderd
  • Alle deals waarvan de verwijderde gebruiker eigenaar is, moeten door de primaire accountbeheerder aan een andere gebruiker worden toegewezen.

Als je een gebruiker verwijdert, worden er geen andere gegevens in het account verwijderd.

Om een gebruiker uit jouw account te verwijderen:

1. Klik op "Instellingen" in de linker benedenhoek van jouw account.

2. Klik op "Gebruikers en groepen" in het linkermenu.

3. Klik op het vakje naast de gebruiker die je uit jouw account wilt verwijderen.

4. Klik op de knop "Verwijder".

5. Klik op de knop "Verwijder gebruikers" die verschijnt in het bevestigingsvenster.

mceclip2.png

Als de gebruiker die je verwijdert de eigenaar is van deals in je account, verschijnt er een pop-up en word je gevraagd om zijn of haar deals opnieuw toe te wijzen aan een andere gebruiker.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0