Hoe maak ik een landingspagina met Pages in MailBlue?

De beheeromgeving in Pages is nog niet vertaald en op dit moment alleen beschikbaar in het Engels.

Deze optie is mogelijk bij een plus- of professional abonnement.

Leer hoe je met MailBlue prachtige landingspagina's maakt die veel conversie opleveren.

Met MailBlue Pages kan je snel een landingspagina maken om het genereren van leads te stimuleren, opt-ins te verzamelen, producten te verkopen en geautomatiseerde workflows te activeren.

In dit artikel komt het volgende aan bod:

• Maak een landingspagina
  • Pas het ontwerp van de landingspagina aan
  • Voeg een formulier toe aan de landingspagina
  • Publiceer de landingspagina of sla deze op als sjabloon
  • Voeg tracking- en analysecode toe aan de landingspagina
  • Stel meta-informatie in voor de landingspagina
  • Deel jouw landingspagina
  • Beheer jouw landingspagina

Maak een landingspagina

Landingspagina's worden gemaakt in het gedeelte Pages van jouw MailBlue account. Elke pagina die je maakt, begint met een paginasjabloon. De oorspronkelijke structuur voor de inhoud van jouw pagina wordt bepaald op basis van het sjabloon dat je selecteert.

Om een landingspagina te maken:

1. Klik op "Site" in het linkermenu van het account.

2. Klik op de optie "Pagina's" die in het linker submenu verschijnt.

3. Klik op de knop "Add a new page".

4. De sjabloonpagina wordt geladen. Zoek de sjabloon die je voor jouw pagina wilt gebruiken. Beweeg de muis over de sjabloon en klik op de optie "Use this template" die verschijnt.

Als je in plaats daarvan met een blanco sjabloon wilt beginnen, klik je op de optie "Blank".

5. Het sjabloon wordt geladen in de paginabuilder en een "Rename Page" -modal zal verschijnen. Typ de naam van de pagina in het daarvoor bestemde veld en klik op de knop "Save".

Nu ben je klaar om de landingspagina aan te passen en er inhoud aan toe te voegen.

Pas het ontwerp van de landingspagina aan

In de paginabuilder kan je de inhoud toevoegen en het thema en de lay-out van de pagina aanpassen. Voeg inhoud toe en maak de lay-out op met paginablokken.

Elke pagina die je maakt, gebruikt paginablokken. Met deze blokken kan je jouw pagina lay-out bouwen en aanpassen. Om een blok toe te voegen, sleep je het van de rechterbalk naar jouw lay-out.

Paginablokken zijn onder meer:

Naam Omschrijving
Section Voeg een sectie toe aan jouw pagina en voeg er andere inhoudsblokken aan toe.
Row Voeg een rij toe aan jouw pagina en voeg er andere blokken aan toe.
Column Voeg een kolom toe aan jouw pagina en voeg er andere blokken aan toe.
Navigation Voeg navigatie toe aan jouw pagina en leid bezoekers rond.
Text Tekst toevoegen, bewerken en opmaken.
Headline Voeg een opvallende kop toe aan jouw pagina.
Button Voeg een knop toe waarmee bezoekers bestanden kunnen downloaden of omleiden naar jouw website.
Form Voeg een formulier toe aan jouw pagina dat contactgegevens verzamelt.
Subscribe form Voeg een inschrijfformulier toe aan jouw pagina.
Image Voeg een afbeelding toe aan jouw pagina.
Image & caption Voeg een afbeelding toe met een bijschrift.
Divider Voeg een horizontale lijn toe aan jouw pagina.
Follow links Voeg sociale pictogrammen toe aan jouw pagina zodat bezoekers je kunnen volgen op sociale media.
Countdown  Voeg een aftellende klok toe aan jouw pagina om een gevoel van urgentie te creëren.
Bulleted list Voeg een lijst met opsommingstekens toe aan jouw pagina.
Embed Voeg jouw MailBlue-formulier of andere aangepaste code toe aan jouw pagina.
Video Voeg een video toe aan jouw pagina.

Pas het thema van jouw pagina aan

Op het tabblad "Theme" in het rechtervenster kunt u het volgende aanpassen:

• Achtergrond
  • Kleurenpalet
  • Lettertype
  • Lettergrootte
  • Pagina layout

Voeg een formulier toe aan jouw landingspagina

Door een formulier aan jouw pagina toe te voegen, kan je leads genereren en jouw e-mailmarketinglijsten uitbreiden.

Er zijn drie opties om uit te kiezen om een formulier aan jouw pagina toe te voegen:

1. Sluit een formulier in dat is gemaakt in het gedeelte "Formulieren" van jouw MailBlue-account

Je kan elk formulier dat je in jouw MailBlue account maakt, aan jouw landingspagina toevoegen met het blok "Insluiten". Het gebruik van een MailBlue-formulier betekent dat elke formulieractie die je hebt toegepast op de instellingen van jouw formulier hier van kracht wordt. Deze acties worden op het formulier zelf ingesteld. Formulieracties omvatten:

• Abonneren op een lijst
  • Voeg een tag toe
  • E-mail resultaten
  • Toevoegen aan een deal (Plus- en Professional accounts)

Met deze optie worden de volgende tags NIET aan contactpersonen toegevoegd wanneer ze het formulier verzenden:

• activecampaign-pages
  • activecampaign-pages-[page name]

Om een formulier toe te voegen, moet je de formuliercode kopiëren en deze toevoegen aan het insluitblok op jouw pagina.

2. Gebruik het blok "Formulier"

Je kan het "Form" -blok naar jouw paginalay-out slepen vanuit het rechterdeelvenster van de pagina-editor.

• Met deze optie worden contacten niet aangemeld of toegevoegd aan jouw e-mailmarketing
  • Je kan naam, e-mailadres, telefoonnummer en informatie verzamelen voor aangepaste velden voor tekstinvoer en aangepaste velden voor tekstgebieden
  • Het e-mailadresveld is verplicht voor dit formuliertype en kan niet worden verwijderd
    Na verzending worden de volgende tags toegevoegd aan het profielrecord van de contactpersoon:
    • activecampaign-pages
    • activecampaign-pages-[page name]

3. Gebruik het blok "Inschrijfformulier"

Het "subscribeform" -blok verzamelt opt-ins, maar het zal geen contacten rechtstreeks aan een lijst toevoegen. Om met deze optie contacten aan een lijst toe te voegen, moet je een automatisering maken die een 'Tag is toegevoegd'-trigger gebruikt.

Deze optie verzamelt alleen het e-mailadres van contacten. Het verzamelt geen andere gegevens.

Zodra het formulier is verzonden, worden de volgende tags toegevoegd aan het profiel van de contactpersoon:

• activecampaign-pages
  • activecampaign-pages-[page name]

Publiceer jouw landingspagina of sla deze als Sjabloon op

Nadat je het ontwerp van jouw pagina hebt aangepast, kan je het publiceren om het live te maken of ervoor kiezen om het op te slaan als een sjabloon. Als u jouw pagina publiceert, wordt een unieke URL gegenereerd die je kan aanpassen.

Om jouw pagina als sjabloon op te slaan, klik je op de drie puntjes naast de paginanaam en vervolgens op "Save as template".

Om jouw pagina te publiceren, klik je op de knop "Publish page". Een modaal venster wordt geopend. Hier moet je jouw domein selecteren in de vervolgkeuzelijst en vervolgens de URL in het volgende veld typen. Klik vervolgens op de knop "Publish".

Nadat je jouw pagina hebt gepubliceerd, wordt deze live weergegeven. Niemand zal jouw pagina echter zien totdat je de link met hen deelt.

Vanaf hier kan je op de "X" naast de paginanaam bovenaan klikken om de pagina-editor te sluiten.

Voeg tracking- en analysecode toe aan jouw landingspagina

Zodra jouw pagina is gepubliceerd, kan je de trackingcode van de MailBlue-site tracking ervoor inschakelen. Het enige dat je hoeft te doen, is naar de trackingpagina in jouw MailBlue-account navigeren om sitetracking in te schakelen en het domein op de witte lijst te zetten.

Als je Google Analytics gebruikt, kan je het tracking-ID aan jouw pagina toevoegen onder pagina-instellingen. Eenmaal toegevoegd, kan je gegevens verzamelen over bezoekers van jouw pagina.

Stel meta-informatie in voor jouw landingspagina

Meta-informatie helpt mensen jouw inhoud te vinden. Met Pages heb je controle over deze informatie en hoe deze online wordt weergegeven. Je kan bijvoorbeeld de titel instellen die wordt weergegeven in een Google-zoekopdracht, de afbeelding die wordt weergegeven wanneer de URL van jouw pagina op sociale media wordt gepost, of relevante zoekwoorden waarmee mensen jouw pagina kunnen vinden.

Meta-informatie is toegankelijk via de instellingen van jouw pagina. Beweeg vanuit Pages de muisaanwijzer over de pagina waarvoor je metagegevens wilt instellen en klik op "View page settings". Klik op het tabblad "Meta" om jouw meta-informatie in te stellen.

Deel jouw landingspagina

Als je klaar bent, kan je jouw pagina delen in jouw advertenties, e-mails, sociale berichten of elke andere online marketingcampagne. Het enige wat je hoeft te doen is de URL van de bestemmingspagina kopieëren en voeg deze in jouw campagne(s) in.

Beheer jouw landingspagina

Je kan op elk moment jouw gepubliceerde pagina bekijken, jouw pagina deactiveren of wijzigingen aanbrengen in de inhoud, lay-out, thema of pagina-URL.

Om dit te doen, navigeer je naar Pages in jouw MailBlue-account. Eenmaal daar, beweeg je de muis over de pagina die je wilt bekijken of bewerken. Klik op de knop "Edit design" die verschijnt. Wanneer de pagina-editor wordt geopend, kan je elke gewenste wijziging aanbrengen in de inhoud, het thema en de lay-out van jouw pagina.

Om wijzigingen aan te brengen in de URL of paginanaam, of om jouw pagina te deactiveren, klik je op de drie puntjes die naast de naam van jouw pagina in de editor verschijnt. Dit opent pagina-acties waar je het volgende kan:

• Haal de URL van de pagina op
    Je hebt deze URL nodig om te delen met jouw publiek en voor het toevoegen op de witte lijst voor sitetracking.
  • Bekijk de live-pagina
    Zie jouw live, gepubliceerde pagina.
  • Deactiveer jouw pagina
    Als je hierop klikt, wordt de gepubliceerde pagina teruggezet naar een concept.
  • Hernoem je pagina
    De paginanaam wordt gebruikt om jouw pagina te identificeren en om een standaardpagina-slug te maken die wordt gebruikt om de URL van jouw pagina op te bouwen. Dit verandert niets aan de pagina-slug die wordt gebruikt om de URL voor die pagina te maken
  • Sla jouw pagina op als sjabloon
    Hiermee kan je jouw pagina opslaan als een sjabloon om te gebruiken voor toekomstige pagina's.